Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kuba K., post: 73414, member: 257"] Każdy mierzy się z jakimiś wyobrażeniami, jeśli ktoś myślał ze będzie mieć 500km w zimie przy 140kmh to niestety było to błędne założenie. Tak samo jak oczekiwanie ze C-SUV będzie zużywać tyle samo co sedan. Jeśli ktoś nie akceptuje pewnych ograniczeń to mozne BEV nie jest dla niego i tyle. Żeby pozniej nie było rozczarowań ze w F40 nie przewieziesz lodówki a RAM1500 nie wciśniesz się w miejsce parkingowe. Jak miałem Mitsu PHEV to był super na prądzie ale na benzynie porażka. Jak się pojawił BEV to wszystkie podróże na prądzie, tyle ze CCS 50kW okazał się być dramatem. Myślałem ze na PL to starczy ale nie miałem racji. Krzywa ładowania zabiła. Zrozumiałem ze poza miasto bez 100kW to błąd. Potem był kolejny PHEV, dawał radę na EV i w miarę na trasie bo miał 8 biegowa skrzynie, dało się jeździć po Skach w granicach 8l/100. Przyszła zima i okazało się ze ma grzanie tylko elektryczne. Nawet na trasach zaczął wciągać sporo paliwa. PHEV wyjechał, wjechała 3LR. Dwie największe wady jak narazie to krzywa ładowania LG i to, ze nawet na ładowarkach 50kW grzeje baterie jakby zaraz miała przyjąć 150kW. Tak mam to co chciałem a nawet trochę więcej. Ja jestem zadowolony ale patrzeć na wątek powinienem załamywać ręce ze do żadnego swojego auta nie mogę wlać etyliny. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów