rejestrator i radio FM problem

motorolapl

Zadomawiam się
Witajcie, mam na kilka tygodni Tesle performance z 2020 roku... i mam klopot, nie rozumiem, czemu nie mozna uruchomic rejestratora. Kiedy klikam ikone, pojawia sie komunikat ze uruchomienie rejestratora jest niemozliwe.
Gdzies na YT wylukalem ze trzeba podlaczyc pendrive'a. co tez uczynilme, ale nic to nie dalo. Zreszta to chyba bylo do starszych wersji...

2gi temat to, dzialalo mi radio na poczatku, a terraz muzyka tylko ze spotify moge puszczac. kiedy wybiore radio i jakies z pamieci klikne, to pojawia sie komunikat wybierz inne zrodlo audio...

ktos mial taki problem w swojej?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie słyszalem o takich kłopotach poczytaj, bo moze jest nie uruchomiony

Podobnie że źródłem ?

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Może trzeba sformatować pendrive'a i zresetować ekran przy problemie z radiem: "Naciśnij i przytrzymaj oba elementy sterowania na kierownicy, aż ekran dotykowy zgaśnie. Poczekaj około 30 sekund na ponowne uruchomienie ekranu dotykowego"

Dashcam​

"Jak mogę prawidłowo zamontować rejestrator?
Rejestrator wymaga użycia odpowiednio sformatowanego dysku flash USB, który będzie magazynem materiałów wideo. Po podłączeniu prawidłowo sformatowanego dysku flash USB do jednego z portów USB z przodu pojazdu na górze ekranu dotykowego pojawi się ikona rejestratora.

Aby sformatować dysk flash, po prostu podłącz go do przedniego portu USB i wybierz kolejno „Safety & Security” > „FORMAT USB DEVICE”. Spowoduje to sformatowanie dysku flash USB w systemie plików exFAT i utworzenie folderu TeslaCam. Instrukcje dotyczące formatowania dysku flash na komputerze osobistym znajdują się w instrukcji obsługi.

Uwaga: wybranie opcji „FORMAT USB DEVICE” spowoduje sformatowanie dysku i usunie całą jego zawartość. Dysk flash USB musi być sformatowany w systemie exFAT, FAT 32 (w przypadku Windows), MS-DOS FAT (w przypadku komputerów Mac), ext3 lub ext4. Format NTFS nie jest obsługiwany. Dysk flash USB musi również zawierać folder poziomu podstawowego o nazwie TeslaCam".

motorolapl

Zadomawiam się
dzieki!
zadziałał ten lekki reset!

1GB pendrive zapełnił się po kilku minutach.
podłączyłem dysk zasilany po USB, ale chyba nie zadziała. spradzić dopiero mogę kiedy ruszę autem z garażu.