jak tak patrzę to faktycznie - u mnie w BMW przepalenie bezpiecznika od podświetlania klamek zabiło samochód tak, że skończył na lawecieCzekam na kogoś z przebiegiem 100k+, ale na razie te problemy to raczej drobne rzeczy.
Skrzypi ci na zamku. Przetrzyj metalowe ucho smarem czy oliwka i masz spokojsierpień 2019, sr+. coś mi gdzieś tam z tyłu skrzypi delikatnie ale nie umiem zdiagnozować siedząc za kierownicąkiedyś pomogło złożenie i rozłożenie tylnej kanapy
więcej grzechów nie pamiętam. w serwisie była z jedną drobną usterką: lewy kierunkowskaz mrugał stale, nie umiał mrugać 3 razy
![]()
dzieki, sprobujeSkrzypi ci na zamku. Przetrzyj metalowe ucho smarem czy oliwka i masz spokoj
Jak auto radziło sobie zimą, przy bardzo ujemnych temp stojąc na zewnątrz? Jak opuszczanie szyb i otwieranie klamek i portu ładowania? Byłeś w górach na nartach? Jeżeli tak to jak jazda po głębokim śniegu?Witajcie,
Dobijam do 50k km, nie uważam że to jakoś dramatycznie dużo, mało też nie jest. Auto z 2020 zarejestrowane w marcu 2020 zacząłem zjeździć dopiero w weekend majowy ze względu na COVID. Zadałem sobie pytanie jakie przebiegi mają TM3 jeżdżące po naszym pięknym kraju i jakich problemów doświadczyły możecie się podzielić informacjami. Myślę, że temat ciekawy dla osób rozważających zakup.
U mnie w ramach tych 50k wystąpiły następujące problemy/tematy:
1. odpadł mi lakier na prawym progu - jak zgłaszałem do Tesli w PL nie było jeszcze body shopu więc trzeba będzie to naprawić jakoś w najbliższym czasie
2. mam problem z prawą przednią lampą (przy temp. -3 - auto garażowane pod chmurką) przestaje działać migacz ;-). Po kilku kilometrach problem ustępuje. W serwisie wymienili lampę (za pierwszym razem), moduł starowania lampami i wycieraczkami (za drugim razem), problem nie ustąpił ale ponieważ nadeszła wiosna i problem ustąpił odłożyliśmy wspólnie z serwisem temat do mrozów nadchodzącej zimy.
3. Wymieniłem sobie sam filtr kabinowy.
I tyle.
model 3 jest tak skonstruowany że ciepłe powietrze z auta wychodzi klamkami i portem ładowania, więc wystarczy dobrze nagrzać w środku i wszystko puści. port ładowania puści ostatni ale wtedy dobrze położyć tylne fotele by poprawić obieg ciepłego powietrza na tył autaJak auto radziło sobie zimą, przy bardzo ujemnych temp stojąc na zewnątrz? Jak opuszczanie szyb i otwieranie klamek i portu ładowania? Byłeś w górach na nartach? Jeżeli tak to jak jazda po głębokim śniegu?
No tak, Byorn marzł w nogi w czasie swoich słynnych kempingów zimą, jakoś tam nawet docieplał...poprawić obieg ciepłego powietrza na tył auta