Za prąd od kilku lat 300 zł rocznie, pomimo chłodzenia i ogrzewania domu 4 klimatyzatorami i robienia 18-19kkm rocznie autem, także jakoś te straty przeżyję. Na drugim końcu skali, o czym się nie zająknąłeś jest zdrowie baterii, a wiadomo czym wolniej tym lepiej.tylko takim ciurkaniem masz duze straty podczas ladowania
Oczywiście ale nie każdy szuka auta wielkości Tesli 3. Ja szukałem dla córki czegoś poniżej 4,40 m i w cenie do 150 tys. brutto przed dopłatą.Za 155 - 160 tys to z dopłatami masz Tesla Model 3 SR+.
Za 155 - 160 tys to z dopłatami masz Tesla Model 3 SR+.
Zwłaszcza gdy szuka średniaka do jazdy po mieście, a nie wielkiej krowy, którą trudno parkować.Budżet 120 do 160k pln i zapewne kupiec wie o dopłatach, więc proponowanie auta za 190-200k bo sam takie mam jest słabe.
Przy ładowaniu AC baterii nie robi różnicy czy będzie to 10A 1f czy 32A 3f.Za prąd od kilku lat 300 zł rocznie, pomimo chłodzenia i ogrzewania domu 4 klimatyzatorami i robienia 18-19kkm rocznie autem, także jakoś te straty przeżyję. Na drugim końcu skali, o czym się nie zająknąłeś jest zdrowie baterii, a wiadomo czym wolniej tym lepiej.