"Replace low voltage battery"

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Wczoraj taki mily komunikat mnie przywital, auto ma 10 mies i 15k km przebiegu :)
Przestalo dzialac - ogrzewanie postojowe, grzanie siedzen, ladowarka indukcyjna, porty USB ^^
W aplikacji najblizsza wizyta serwisowa za miesiac, jutro bede dzwonil do ASO co z tym fantem zrobic (Norwegia)
20211112_165011.jpg

Bartosz

Pionier e-mobilności
Wczoraj taki mily komunikat mnie przywital, auto ma 10 mies i 15k km przebiegu :)
Przestalo dzialac - ogrzewanie postojowe, grzanie siedzen, ladowarka indukcyjna, porty USB ^^
W aplikacji najblizsza wizyta serwisowa za miesiac, jutro bede dzwonil do ASO co z tym fantem zrobic (Norwegia)
View attachment 2771
Jeżeli to faktycznie akumulator, to chyba nie warto czekać. Swoją drogą, myślałem, że support Tesli w Norwegii sprawnie działa.

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
No..wię po kiego serwis? Chyba że za rogiem?
Serwis totalnie za rogiem, jakies 10 min od domu.
Samemu na pewno tego akumulatora wymieniac nie bede, nie po to kupowalem nowe auto na 5 letniej gwarancji ;)
Za chwile bede do nich dzwonil czy mi to ogarna w ciagu tygodnia bo bez podgrzewanych siedzen slabo, zima idzie.
Poki co jezdzic sie da (tyle ze sporo odbiornikow pradu nie dziala bo tryb "eco") ale pewnie za kilka dni/tygodnie auto zdechnie zupelnie.

p0li

Pionier e-mobilności
a nie da si€ tego normalnym prostownikiem podladac? czy do tesli musi byc jakis poswiecany?

JareG

Pionier e-mobilności
a nie da si€ tego normalnym prostownikiem podladac? czy do tesli musi byc jakis poswiecany?
Ja właśnie tak się ratuję w oczojebie, też mu pada aku 12v - podładowywuje dziada, czekając aż do mnie serwis zadzwoni coby się umówić na pomiary etc. Dziś mija tydzień tego czekania, i trzeba będzie coś z tym zrobić.. :unsure: 🤬
Ino że u mnie ten aku jest na wierzchu, a w Tesli pewnie pod plastykami - i ciągłe zdejmowania tego całego plastykowego badziewia może wnerwić..

Pozdrawiam