Rozszerzony autopilot w TMY

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Jutro sprawdzę ponownie na autostradzie, powciskałem wszystkie zgody jakie znalazłem.
Zauważyłem, że na filmie po uruchomieniu autopilota niebieska linia "prowadzi" ikonkę samochodu. U mnie Tesla porusza się środkiem POMIĘDZY dwoma podświetlonymi, niebieskimi pasami.
I raz jeszcze proszę o screena apki Tesli ze smartfona, z widoczną ikoną summona, żebym miał chociaż wiedzę jak to wygląda.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jedna linia to po nawigacji i wtedy np sama zjeżdżała, teraz tylko proponuje i trzeba potwierdzić
Ale z dwoma też zmienia

A włączyłeś summon w samochodzie?
Ale zapomnij to gowno przestalo prawie działać, kiedyś jeździlem po parkingu
Moze masz starą apke, bardzo starą20230215_203914_copy_619x760.jpg20230215_204037_copy_526x814.jpg

Last edited:

radioaktywny

Pionier e-mobilności
No tak, nie mam tej ikonki w apce. W samochodzie też brak summon, nie ma żadnej opcji jej włączania. Muszę zatem reklamować.

Bronek

Pionier e-mobilności
Sprawdź wersję oprogramowania w samochodzie
A w apce klikajac na zdjecie czy logo wersje aplikacji
Przelec sie po stronie i zobacz czy masz to z ub roku nie musi byc najnowsza bo dystrybucje idą różnie

Podobne numery zalatwiali mi to zdalnie, ale to jak sie okazuje byly piekne czasy bycia jednym z nielicznych teraz nie wyrabiają

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Dzięki za wszystkie porady. Dzisiaj na autostradzie, w trakcie jazdy zaczął działać rozszerzony autopilot. Musieli coś chyba zdalnie pogrzebać po moich utyskiwaniach na czacie, w apce. Nie mam jeszcze summom, mam wyznaczoną wizytę w serwisie na 1 marca, ale może wczesniej się dodzwonię i ustalę co jest z nim, bo gdzieś na czacie mignęło mi info po angielsku, że w związku z pracami wdrożeniowymi systemu ostrzeżeń, tych zamiast czujników okresowo summom może być wyłaczone.

Fryto

Zadomawiam się
Czy summon ma jakąś własną zakładkę z opcjami i ze zgodami? Bo ja nic takiego u siebie nie dostrzegłem. Można prosić o screena z apki Tesli, gdzie widoczna jest ikona, lub zakładka summona. MOże zdjęcie tego samego na tablecie w samochodzie? Dziękuję
Nie znajdziesz tej opcji bo masz wersje bez czujników i na chwile obecna musisz czekać na aktualizacje