STMS
Pionier e-mobilności
Mówisz -> masz
View attachment 17674
Ale jak już wspomniałem mam go połączonego z kontem tesla więc zajętośc może ciągnąć stamtąd.
Czy jest tu ktoś z ABRP premium ale bez tesli?
w sumie to ciekawie nawet działa
Mówisz -> masz
View attachment 17674
Ale jak już wspomniałem mam go połączonego z kontem tesla więc zajętośc może ciągnąć stamtąd.
Czy jest tu ktoś z ABRP premium ale bez tesli?
Ja jestem zadowolony. Ciągnie na bieżąco stan baterii auta i zużycie (bez potrzeby zapodania tam dongla OBD czy podobnych wynalazków). Trasuje tak jak chcę tj. niekoniecznie po SuC.w sumie to ciekawie nawet działa
Ja jestem zadowolony. Ciągnie na bieżąco stan baterii auta i zużycie (bez potrzeby zapodania tam dongla OBD czy podobnych wynalazków). Trasuje tak jak chcę tj. niekoniecznie po SuC.
Mogę sobie trasę wstępnie zaplanować na komputerze i potem przesłać do tesli
(tutaj drobny feler bo muszę to zrobić przez mapy google stamtąd dopiero muszę przesłać na telefon i na koniec po otwarciu w mapach google na telefonie mam opcję przesłania do tesli).
Mogli by ogarnąć export do tesli bezpośrednio z abrp
View attachment 17678 Za parę dni wybieram się w dłuższą trasę (Śląsk -> Pomorze zachodnie) zobaczymy jsk się spisze.
Jeszcze jedno, ABRP można odpalić w przeglądarce tesli i potem nawigować tam.
(w tle może a nawet powinna chodzić nawigacja tesli aby np przygotowywać baterię przed dotarciem do ładowarki).
Jeśli zyski z ich udostępniania przeznaczane są na dalszy rozwój SuC to chyba lepiej. Z naciskiem na "jeśli"
Ja jestem zadowolony. Ciągnie na bieżąco stan baterii auta i zużycie (bez potrzeby zapodania tam dongla OBD czy podobnych wynalazków). Trasuje tak jak chcę tj. niekoniecznie po SuC.
Mogę sobie trasę wstępnie zaplanować na komputerze i potem przesłać do tesli
(tutaj drobny feler bo muszę to zrobić przez mapy google stamtąd dopiero muszę przesłać na telefon i na koniec po otwarciu w mapach google na telefonie mam opcję przesłania do tesli).
Mogli by ogarnąć export do tesli bezpośrednio z abrp
View attachment 17678 Za parę dni wybieram się w dłuższą trasę (Śląsk -> Pomorze zachodnie) zobaczymy jsk się spisze.
Jeszcze jedno, ABRP można odpalić w przeglądarce tesli i potem nawigować tam.
(w tle może a nawet powinna chodzić nawigacja tesli aby np przygotowywać baterię przed dotarciem do ładowarki).
Testowałem ABRP premium jadąc swoim soulem po SuC na północ Włoch na długi majowy weekend - z OBD działa to zaj...scieCzy jest tu ktoś z ABRP premium ale bez tesli?
To np o moim soulu mowa...Ale w kontekscie 'nie pomagania' chodziło mi o to że jedziesz i widzisz w Tesli, że na jakimś SuC jest np 4 słupki na powiedzmy 8 wolnych. Dojeżdżasz i widzisz że się nie możesz ładować, bo:
- ładuje się BMW czy VW czy inne EV, które mają port ładowania po 'złej' tj. prawej stronie czyli zajmują/blokują po 2 Teslowe stanowiska (dotyczy tylko SuC V2 lub V3)
albo
- te 4 stanowiska właśnie przed chwilą zajęły EV non-Tesla, których algorytm Tesli 'nie widział' jadących do SuC (co robi w przypadku Tesli).
no i?A zauważyłeś że jest czwartek godz 11 ?
Wiesz co będzie w piątek czerwcowy wieczorem ?
No to rzeczywiście takie przypadki powinna Tesla ogarnąć. Myślałem że te nowe SuC (przejazdowe) rozwiązują problemAle w kontekscie 'nie pomagania' chodziło mi o to że jedziesz i widzisz w Tesli, że na jakimś SuC jest np 4 słupki na powiedzmy 8 wolnych. Dojeżdżasz i widzisz że się nie możesz ładować, bo:
- ładuje się BMW czy VW czy inne EV, które mają port ładowania po 'złej' tj. prawej stronie czyli zajmują/blokują po 2 Teslowe stanowiska (dotyczy tylko SuC V2 lub V3)
albo
- te 4 stanowiska właśnie przed chwilą zajęły EV non-Tesla, których algorytm Tesli 'nie widział' jadących do SuC (co robi w przypadku Tesli).