rura ktora uratowala projekt

p0li

Pionier e-mobilności
oczywiscie niesmiertelna, uniwersalna rura kanalizacyjna znalazla kolejne zastosowanie - jako przedluzenie masztu anteny
do tego adapter z mocowania oryginalnego na 2" plus dwie obejmy do mocowania rury i mamy estetycznie i trwale zamontowana antene
- predkosc z ziemi a potem po przeniesieniu anteny i odczekaniu paru godzin

Attachments

• photo_2024-03-17_10-01-39.jpg
    photo_2024-03-17_10-01-39.jpg
    287,6 KB · Liczba wyświetleń: 76
  • photo_2024-03-17_10-01-45.jpg
    photo_2024-03-17_10-01-45.jpg
    55,7 KB · Liczba wyświetleń: 76
  • photo_2024-03-17_10-01-42.jpg
    photo_2024-03-17_10-01-42.jpg
    31,8 KB · Liczba wyświetleń: 68
  • photo_2024-03-17_10-11-35.jpg
    photo_2024-03-17_10-11-35.jpg
    33 KB · Liczba wyświetleń: 71
Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
a jeszcze dla potomnosci - wrzucam stp adaptera do samodzielnego wydruku

Attachments

• starlink-Body.zip
    10,3 KB · Liczba wyświetleń: 12

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest fajnie u mnie na 4 g po wifi z routera mensh 60 pobieranie na 23 wysyłanie ping 30 ale to mobilny internet z plusa.
A już w telefonie na lte+ bez wifi i na innej karcie jest pidobnie jak do starlinka
162 pobieranie 13,6 UP i ping taki sobie 45

yarrker

Fachowiec
Jest fajnie u mnie na 4 g po wifi z routera mensh 60 pobieranie na 23 wysyłanie ping 30 ale to mobilny internet z plusa.
A już w telefonie na lte+ bez wifi i na innej karcie jest pidobnie jak do starlinka
162 pobieranie 13,6 UP i ping taki sobie 45
Starlink jest dla tych co mieszkaja/przebywaja w CZARNEJ DUPIE gdzie nie ma lub jest minimalny zasieg sieci GSM .

p0li

Pionier e-mobilności
Starlink jest dla tych co mieszkaja/przebywaja w CZARNEJ DUPIE gdzie nie ma lub jest minimalny zasieg sieci GSM .
kwestia jest jeszcze kosztow
ale ten pakiet LTE ktory mam to jest 250GB miesiecznie za 45€ (pomijajac licha predkosc)
starlink jest 5x szybszy, kosztuje 50€ i jest bez ograniczen danych

wada starlinka do 10x wieksze zuzycie energii

Bronek

Pionier e-mobilności
Wszystko jest inne u każdego i w zależności od okoliczności, a do tego zmienne.
Ja mam trochę tych internetów.

1. 600 Giga 5g za ok 80 kilka, zł

2. Na kartę za ok 9 zł raz czy dwa się automatycznie doładuje w roku za 20 zł, to jest w Tesli do S3xy i Yanosika w ekstra 7"na jakimś smartfonie w aucie na stałe

3.W garażu extra router do wifi TESLI wallconectorów, Pompy Ciepła i Solar Edge fotowoltaiki, z 80 Giga za, ok 45zł. Inny SSID

4. I jeszcze za 25 zł raz na 3 miechy w zegarku

5. 6 Nie liczę tego naszych codziennych telefonach. Tam też sporo nawet nie wiem ile GB?
Wszystko się mieści razem dwoma decoderami i też tam internetem w jakiś 3 stówach/ mc
Światłowod mają pociągnąć na wieś ( widomo co było ostatnio w polityce, to kasy zabrakło dla samorządów).

vwir

Pionier e-mobilności
oczywiscie niesmiertelna, uniwersalna rura kanalizacyjna znalazla kolejne zastosowanie - jako przedluzenie masztu anteny
do tego adapter z mocowania oryginalnego na 2" plus dwie obejmy do mocowania rury i mamy estetycznie i trwale zamontowana antene
- predkosc z ziemi a potem po przeniesieniu anteny i odczekaniu paru godzin
Tak zupełnie od czapy zapytam - mam nadzieję, że to nie PLA ani ABS? Z mojego doświadczenia ani jeden ani drugi nie wytrzymuje UV. W takich warunkach sprawdza mi się PET-G.

p0li

Pionier e-mobilności
to chyba asa - jak antena zacznie zglaszac ze maszt niew trzyma pionu to drukne z petg-a - tylko musze go jeszcze kupic

p0li

Pionier e-mobilności
Wszystko jest inne u każdego i w zależności od okoliczności, a do tego zmienne.
dokladnie - niemcy sa w bankowosci i internetach jakies 19 lat za polska

moj bank od kilku lat nie potrafi uruchomic platnosci googlem a w zeszlym roku dopiero wszedl aplepay