Samochodoza - Lucid Air w 0:28

daniel

Señor Meme Officer

1706690992594.png
1706691305099.png

Pojazd o podanym numerze rejestracyjnym W5WN posiadał w danym dniu następujące ubezpieczenie OC w ruchu krajowym:
    • Polisa: 1075716691~2023
    • Dla pojazdu: LUCID AIR
    • Zakład odpowiedzialny: POWSZECHNY ZAKŁAD UBEZPIECZEŃ S.A.
    • Adres: rondo I. Daszyńskiego 4, 00-843 Warszawa
Nawet nie wiedziałem, że sprzedają je w Polsce. Teraz poszukałem informacji, że są obecni od grudnia 2022 i zmiażdżą Teslę.

Ciekawe jaka była sprzedaż w 2023. Ktoś może wie?

Maxxxx

Zadomawiam się
Chyba trzeba się wycofać z tego, bo ktoś to widział na żywo i nie było setki.

No cóż , nie zakłamujmy rzeczywistości. Auta EV jak widać potrafią zapłonąć przy takim w sumie nie dużym dzwonie. Wiadomo że ICE też by się mogło zapalić , ale nie sądzę że spłonęło by doszczętnie i tak szybko. Ja mająć YLR w garażu po takich wiadomościach się zastanawiam czy kiedyś samo z siebie nie pierdyknie:))) Przy ICE nigdy nie miałem takich myśli.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ja mająć YLR w garażu po takich wiadomościach się zastanawiam czy kiedyś samo z siebie nie pierdyknie:)))
Dokładnie o to chodzi, o wzbudzanie strachu niepopartego żadną statystyką. Yaris znajomego zapalił się nagle sam z siebie na skrzyżowaniu ale nikt z tego akcji nie robił, ot zdarza się

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Internet zaczyna wrzeć.

Piątkowy wieczór będzie już z fajerwerkami, w końcu pierwszy pożar elektryka od ponad roku.

Olecki

Pionier e-mobilności
A taki był ładny, amerykański... ;). A tak na poważnie to pytanie co tam się stało. Rzeczywiście wygląda na pożar od baterii bo czynnik z klimatyzacji nie powinien tak szybko doprowadzić do pożaru całego auta. Może w wyniku wstrząsu nastąpił wyciek chłodziaka w baterii co doprowadziło do zwarcia i w efekcie pożaru - ale tego pewnie się już nie potwierdzi.

rawier

Posiadacz elektryka
No cóż , nie zakłamujmy rzeczywistości. Auta EV jak widać potrafią zapłonąć przy takim w sumie nie dużym dzwonie. Wiadomo że ICE też by się mogło zapalić , ale nie sądzę że spłonęło by doszczętnie i tak szybko. Ja mająć YLR w garażu po takich wiadomościach się zastanawiam czy kiedyś samo z siebie nie pierdyknie:))) Przy ICE nigdy nie miałem takich myśli.
Popatrz sobie na problemy z chłodnicą EGR w BMW. Po samozapłonie płonęły w dość spektakularny sposób. Jak jeździłem i czułem zapach dymu to zastanawiałem się czy to już czy z zewnątrz zassało.... 😂