Proszę nie cytować WRC, bo tamtejsze artykuły są poniżej wszelkiej godności... Tesla zrobi OTA update w którym nie pozwoli przyspieszyć jak wykryje przeszkodę, a nie oddają 300 tys samochodów...Tutaj jest wzmianka o tym problemie:
![]()
Elon Musk takiej akcji się nie spodziewał. Chińczycy oddają mu 300 tys. samochodów
Jak informuje amerykańskie CNBC , chińska Państwowa Administracja Regulacji Rynku, zadecydowała, że Elon Musk musi wycofać z ich rynku, blisko 300 tys. pojazdów Model 3 i Model Y. Wszystkiemu jest winien, jak zwykle system. Elon Musk dostał kolejny sygnał, że coś tu działa nie tak Oświadczenie...wrc.net.pl
View attachment 1237
Zapewne wleci na to jakiś hotfix niedługo.
nie, to już działa w ten sposób i od zawsze tak działało. co dokładnie nie pasuje chińczykom może dowiemy się jutro. na tę chwilę praktycznie wszystkie media kłamią, jedne bardziej drugie mniej. zgaduje że w chinach ciut trudniej będzie uruchomić autopilota, lub autopilot nie będzie dostosowywał prędkości do ograniczeń jeśli zostanie uruchomiony przy niższej prędkości. zobaczymyProszę nie cytować WRC, bo tamtejsze artykuły są poniżej wszelkiej godności... Tesla zrobi OTA update w którym nie pozwoli przyspieszyć jak wykryje przeszkodę, a nie podają 300 tys samochodów...
miałem tak zaraz po zakupie, gdy przy energicznym kręceniu kierownicą pacnąłem niechcąco wajchę tempomatu - jednak to przyspieszenie było raczej łagodneParę dni temu małżonka poinformowała mnie że auto samo energicznie przyspieszyło podczas miejskiej jazdy.
Myślałem, że może używała autopilota...
a może jednak coś jest na rzeczy (forum elektromobilności)
link
Dajcie znać, czy mieliście takie zdarzenia.