Serwis mobilny - 2024

eimi

Pionier e-mobilności
Zawieszenia chyba nie. Regulacje + moduły wszelakie. Mi zmieniał reflektor. Poszedłem mu zrobić kawę, wracam po max 10 minutach a zderzak już na ziemi i wkłada nową lampę. Potem ustawiał na ścianie wg serwisówki, ale tu musiałem mu pomóc bo nawet nie miał laserowej poziomicy żeby idealnie poziom złapać i uwzględnić nachylenie posadzki w garażu.
1732700781649.png

1732700845144.png

W dodatku bardzo miły gość. W drugiej tesli mi zrobił regulacje bez zgłoszenia serwisowego.

Last edited:

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Generalnie bardzo mili goście, którzy oszczędzają mi dni urlopu 😉

Trzy wizyty do tej pory.

Pierwszą - rezonująca ładowarka bezprzewodowa
Druga - regulacja zamka drzwi pasażera
Trzecia - wymiana stelaża pod siedzeniem kierowcy

Ogólnie minął rok - zrobiłem prawie 15K i to jest MEGA bezawaryjne auto 😉

W zasadzie jak zamawiałem niedawno XC60 to se myślałem „Oby było takie bezawaryjne jak Tesla”… oby było… oby było …. I Tfu Tfu Tfu za lewe ramię 🤪

Hubi

Fachowiec
(...)
Generalnie serwis mobilny rewelacja! Szkoda tylko, że Tesla chyba coś kombinuje aby wraz ze wzrostem serwisów w PL zrezygnować z mobilnego mechanika?

(...)
Kurde, chyba coś jest na rzeczy :-(

Jestem ze Szczecina i obsługiwał nas mobilny z Poznania (ten sam, co @Bronek).

Jeszcze dwa tygodnie temu był u mnie na wymianę kamery w błotniku. Sztuka którą przywiózł nie chciała się zaadaptować, więc umówiliśmy się, że przyjedzie jak tylko dojdą kolejne egzemplarze. Miałem tylko założyć nowe zgłoszenie, żeby umówić termin.
Wczoraj założyłem zgłoszenie i dostałem dostałem informację:

"Dzień dobry, serwis mobilny nie jest już dostępny w Pana okolicy, konieczna jest wizyta w serwisie. Paweł, Virtual Diagnostic Team"

Po dopytaniu o szczegóły, doszła tylko odpowiedź:
"Aktualnie nie planujemy powrotu serwisu mobilnego."

No to smuteczek 😕
Najlepsze rozwiązanie serwisowe ever, obsługiwane przez człowieka z pasją zdechło...

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
Sztuka którą przywiózł nie chciała się zaadaptować, więc umówiliśmy się, że przyjedzie jak tylko dojdą kolejne
A jak się to objawiało, rewizja była zgodna z tą co miałeś ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Kurde, chyba coś jest na rzeczy :-(

Jestem ze Szczecina i obsługiwał nas mobilny z Poznania (ten sam, co @Bronek).
Jeszcze dwa tygodnie temu był u mnie na wymianę kamery w błotniku. Sztuka którą przywiózł nie chciała się zaadaptować, więc umówiliśmy się, że przyjedzie jak tylko dojdą kolejne egzemplarze. Miałem tylko założyć nowe zgłoszenie, żeby umówić termin.
Wczoraj założyłem zgłoszenie i dostałem dostałem informację:

"Dzień dobry, serwis mobilny nie jest już dostępny w Pana okolicy, konieczna jest wizyta w serwisie. Paweł, Virtual Diagnostic Tea

No to smuteczek 😕
Najlepsze rozwiązanie serwisowe ever, obsługiwane przez człowieka z pasją zdechło...
Nie byl z Poznania a z ok Gdańska, tam mieszka
Kiedyś nie było obslugi Kolbrzegu , max do ok Słupska , potem Koszalina ....
Może nie mają chętnych do roboty ? Choć jak ostatnio do mnie przyjechał z synkiem to mówił że to Jego jedyny kurs w tym dniu .

Hubi

Fachowiec
A jak się to objawiało, rewizja była zgodna z tą co miałeś ?
Nie znam więcej szczegółów, to był tylko cytat informacji od technika mobilnego.
Ponoć zamontował nową kamerę i: "nie chce się adaptować, więc muszę sprawdzić inny egzemplarz, a dziś nie mam ze sobą więcej"

Nie miałem nawet okazji się z nim zobaczyć, więc rozmawialiśmy przez telefon.

kswad12

No to z prądem
Ostatnio Krakowski mobilny mówił mi ze gościa z Łodzi ściągają na warszawę bo w sumie nie mial co robić. Wiec faktycznie cos się dzieje z mobilnymi ale nie wiem czy zamykają czy zmieniają cos.
To by był dramat jakby z każdą małą rzeczą trzeba do serwisu jechać

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest sposób ... Można zmienic miejsce startowe ja tak robiłem i wtedy podjechac na parking np ze Szczecina do Kolobrzegu . Ja umawialem kiedyś niby ze Słupska bo mi np stacjonarny serwis wyskiwal Berlin lub Bornholm .
Podobnie z mobilnym jak nie mają dla Szczecina to moze jest dla np Trzebiatowa itp?
W życiu trzeba kombinować (taki karton mamy), albo cierpieć i marudzić:)

Ps Jak masz nr serwisanta priv , to go spytaj dokąd dojezdza itp ...Ja zawsze gadam przed wizytą itd ...