Bo w te rejony będzie wysyłany serwis mobilny... z Gdańska.... Ale naiwny jestemPodobno nie jeździ aktualnie na "Pomorze" i "ścianę wschodnią".
Jakas odwrotna logika. Skoro pomorze i wschod maja najdalej do serwisu, to nie nalezy do nich dojezdzac serwisem mobilnym, a tylko do tych co maja blisko. Brawo.Podobno nie jeździ aktualnie na "Pomorze" i "ścianę wschodnią".
Ma to sens, jeśli celem serwisu mobilnego jest odciążenie serwisu stacjonarnego i skrócenie kolejek. W jeden dzień mobilny obskoczy trzech bliskich zamiast jednego dalekiego. Kolejka się skróci dla wszystkich. Dodatkowo będzie trzech klientów zadowolonych z mobilnego, a nie tylko jeden.Jakas odwrotna logika
Zabierając jednego mechanika z serwisu wcale go nie odciążasz. Już bardziej efektywnie byłoby, żeby ten mobilny serwisant stał na placu pod serwisem i przyjmował tych co mają blisko, zamiast spędzać czas na przejazdach do kolejnych klientów.Ma to sens, jeśli celem serwisu mobilnego jest odciążenie serwisu stacjonarnego i skrócenie kolejek. W jeden dzień mobilny obskoczy trzech bliskich zamiast jednego dalekiego. Kolejka się skróci dla wszystkich. Dodatkowo będzie trzech klientów zadowolonych z mobilnego, a nie tylko jeden.
A ten jeden niezadowolony? No cóż, kupując auto wiedział, że do serwisu daleko, więc nie powinien być zdziwiony.
mnie tłumaczono w 2020 że jak ma kilka zleceń w dalszej części polski to tam pojedzie, bo potem już do warszawy nie wróci tylko musi mieć hotel i miejsce gdzie prześpi do dnia następnego a to kosztyZabierając jednego mechanika z serwisu wcale go nie odciążasz. Już bardziej efektywnie byłoby, żeby ten mobilny serwisant stał na placu pod serwisem i przyjmował tych co mają blisko, zamiast spędzać czas na przejazdach do kolejnych klientów.
Moim zdaniem serwis mobilny powstał właśnie po to, żeby zrekompensować ubogą sieć stacjonarnych serwisów.
Tez to slyszalem. Teraz to sie zmienilo - w ogole nie jezdza, wiec koszty przerzucane sa na klientowmnie tłumaczono w 2020 że jak ma kilka zleceń w dalszej części polski to tam pojedzie, bo potem już do warszawy nie wróci tylko musi mieć hotel i miejsce gdzie prześpi do dnia następnego a to koszty
Bez przesady z tymi 99%. Bez problemów dostałem zastępczą Skode Enyaq z Body Shop Gdańsk.Elektrykiem lepiej sie nie rozbijac a i myslec za innych ktorzy sa nieuwazni, raz ze na zastepcze w 99% nie dostaniemy od nikogo elektryka (wypozyczalnie wspolpracujace z ubezpieczycielami nie maja takowych) a dwa czas napraw jest mega wydluzony (zwlaszcza w Tesli - blacharka)
Dokladnie. Mnie nawet dali do wyboru Skode albo Tesle.Bez przesady z tymi 99%. Bez problemów dostałem zastępczą Skode Enyaq z Body Shop Gdańsk.