Serwis po 2 latach Tesla model 3 SR+ 2019

danielm

Pionier e-mobilności
Korzystając z okazji że byłem wczoraj w Warszawie podjechałem na serwis abyście Wy nie musieli :)
Wymyśliłem sobie wymienić filtry kabinowe oraz... wycieraczki. Nie pytajcie dlaczego nie zrobiłem tego sam za ułamek kosztów, teraz możecie decydować jak to ma się odbyć.
Tesla sama z siebie dodała przegląd wahaczy przednich oraz ich nasmarowanie bo podobno jest z tym jakiś problem więc to robią jako bonus.
Podsumowanie:
- reseal front upper control arm ball joints with urethane: koszt 0zł
- wymiana filtrów kabinowych: koszt 113zł 82gr za filtry oraz 90zł robocizna, razem 203zł 82gr.
- wymiana wycieraczek: koszt 101zł 63 grosze za sztukę, czyli 203zł 26gr za dwie sztuki oraz 30zł za robociznę. razem 233zł 26gr :)
całość 537zł 60gr :)

Obsługa bardzo miła, 3 SMSy w języku holenderskim zanim doszło do serwisu, dzień wcześniej telefon z tesli czy na pewno przyjadę.

Bronek

Pionier e-mobilności
Prosto niezleznie od ruchu kierownicy i skrzypi przy małych nierownosciach. Jak wyrko sprężynowe podczas...
Niskie tony jak piłowanie. Na tyle cicho inie zawsze że można przeoczyć. Jak sucha guma np o szklo

Bartosz

Pionier e-mobilności
Prosto niezleznie od ruchu kierownicy i skrzypi przy małych nierownosciach. Jak wyrko sprężynowe podczas...
Niskie tony jak piłowanie. Na tyle cicho inie zawsze że można przeoczyć. Jak sucha guma np o szklo
Wahacze. Rozszczelnił się przegub, wyleciał smar. Będzie tylko gorzej. Do 50k zrobią na gwarancji powyżej tego przebiegu powiedzą że to sprawa eksploatacyjna i każą płacić. Z tyłu ten problem nie występuje. Tak jest w DE.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
U mnie 50 tys będzie za 2 lata. Dzięki za sugestie. Nie chce mi się jechać... Moze to jakis warsztat ogarnie? Przegub , to przegub, kwestia tylko części.
Ale masz gwarancje :)
Przejedz sie zobaczysz palac kultury ! I zapraszam na kawe ;)