Serwis Warszawa

MrObi1

Nowy na Forum
Do tego ostatnio auto zaczęło wydawać dźwięki jakby miało zaraz wybuchnąć lub jakby ktoś rył szpadlem po betonie (zdarzyło się zarówno podczas jazdy, jak i postoju).
Wczoraj mialem podobny efekt, jakby blacha po betonie - zwlaszcza przy cofaniu.. okazalo sie jednak, ze to chyba byl jakis kamyczek, bo dokladnie obejrzalem wszystko od spodu i nic nie znalazlem, a po kilku minutach jazdy ustalo wiec uznalem, ze wypadl - zdazylo mi sie to juz kiedys w innym aucie. Przy otwartych szybach jak sie powoli jedzie to slychac ze to cos rytmicznego.. Moze warto sprawdzic kola po prostu gdzies na wulkanizacji.

Michal

Moderator
Do dzisiaj widzę 72 sztuki nowych samochodów marki Tesla zarejestrowanych w PL, a dane są do 03.02.

ciastek

Pionier e-mobilności
Wczoraj mialem podobny efekt, jakby blacha po betonie

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Skąd takie informacje, że 1400 już w tym kwartale? Puściłem ściąganie danych i zaraz napiszę ile było do tej pory zarejestrowanych Tesli.
W Tesli zamówienia zawsze się kumulują conajmniej jeden kwartał, a nieraz właśnie dwa, więc to nie jest raczej nic szczególnego.
Z grupy ma Facebooka, jakaś Marta robiła live jak była w salonie i taka informacje dostała. Może są w to wliczone te auta, które jeszcze w marcu będą dostarczone? Przykładowo ja czekam nadal a zamówienie z maja 2022

Wczoraj mialem podobny efekt, jakby blacha po betonie - zwlaszcza przy cofaniu.. okazalo sie jednak, ze to chyba byl jakis kamyczek, bo dokladnie obejrzalem wszystko od spodu i nic nie znalazlem, a po kilku minutach jazdy ustalo wiec uznalem, ze wypadl - zdazylo mi sie to juz kiedys w innym aucie. Przy otwartych szybach jak sie powoli jedzie to slychac ze to cos rytmicznego.. Moze warto sprawdzic kola po prostu gdzies na wulkanizacji.
U nas ten dźwięk blachy na betonie jest słyszalny gdy auto jest zaparkowane - zaraz po opuszczeniu samochodu, czyli przy tym jak wyłącza się ogrzewanie. Inny dźwięk zdarzył się podczas jazdy - partner myślał, że auto zaraz wybuchnie i nie wiedział czy ma uciekać, czy co robić.

A to trzeszczenie/cykanie przy przyspieszaniu to w moim przypadku okazało się pękniętym zgrzewem rozpórki pod tylną półką - temat nie do naprawienia w sposób fabryczny w serwisie - drutują to wiercąc dziury i nitują - jak w lokomotywie.
Odkryliśmy źródło tego dźwięku. To obicie tylnej półki z prawej strony jest źle spasowane z półką i trzeszczy. Z lewej strony jest bezgłośne.

krzyss

Pionier e-mobilności
Z grupy ma Facebooka, jakaś Marta robiła live jak była w salonie i taka informacje dostała. Może są w to wliczone te auta, które jeszcze w marcu będą dostarczone? Przykładowo ja czekam nadal a zamówienie z maja 2022
Ale to sa bzdury ktore opowiadaja ludzie z tesli, oni takie farmazony wciskaja od samego poczatku istnienia tego salonu.
Minely wlasnie dwa lata jak pamietam ze mi powiedziali ze zaraz bedzie SuC w Gdansku.
Serwisow ma byc tyle ze VW sie juz boi… tylko… ze ich nie ma a od roku juz to slyszymy. W tym czasie terminy na serwis sa po 60dni…

XYZ

Fachowiec
Czytam i .......nie wierzę o_O:oops::LOL:.....co za g**** kupiłem 😣
A przestrzegano mnie, że nie ma auta, które może istnieć bez serwisu, bo przecież tej "karykatury w Ząbkach" , w żaden sposób serwisem nazwać nie można.
P.S. .......po lekturze ......to mi teraz wszystko trzeszczy i terkocze :mad: