To zapowiedz
"Po 3 mc mieliśmy projekt ..
Część zespołu pracowała nad tym z członkami społeczności Tesli i udało nam się odtworzyć sygnały wszystkich powyższych działań i zintegrować je z poleceniami wysyłanymi z dźwigni do magistrali Canbus. (..)
Skoro mamy już dowód słuszności koncepcji, zaczniemy myśleć o stworzeniu do tego sprzętu.
Znaleźliśmy już dobrego partnera, który może nam w tym pomóc, więc miejmy nadzieję, że w przyszłym miesiącu będziemy mogli mieć w domu nasz pierwszy oficjalny prototyp i zobaczyć, ile jeszcze pracy musimy w niego włożyć.
Jednak do tego czasu każdy, kto posiada model S/X z kierownicą z jarzmem lub otrzyma nowy Model 3 Highland, będzie mógł używać przycisków S3XY do obsługi wszystkich funkcji, jakie pełnią dźwignie. 😉
A za około miesiąc przyciski S3XY będą mogły również zmieniać biegi, więc konfiguracja będzie kompletna.
Przyciski się usypiają jak ich nie używasz, standard. Z manetkami i pokrętłem tego problemu nie będzie - stałe źródło zasilania.Problemem moze byc, czasem że przycina... Dlugo nieuzywany przycisk potrafi "przysnąć". Jest też minimalna zwłoka, takinulamek sekundy gdy ma przyciskiem włączałem kierunkowskaz. Nie zawsze ale bywało
Powiedź czy twoim zdaniem, podłączenie commandera moze mieć wpływ na gwarancję? Według producenta S3XY buttons zalecają odłączenie commanders przed oddaniem do serwisu. Pytanie tylko czy są w stanie w ogóle zauważyć że był podłączony.Jeszcze nawiasem... Jest szansa, że ECU w highland będzie reagowało na ramki z manetek bez żadnych zmian. To auto to mieszanka "starej" m3 z palladium od strony elektroniki. Taki połowiczny facelift bo castingów nie wsadzili, napęd też taki sam etc
Ps Nie wytrzymalem i poszedłem.. 10 minut i po sprawie. Wyjęcie nic nie dało ekran przeskalowany. Restart i śladu by nie było gdyby nie te porozklejane przyciski (8 szt) .Teraz po, aktualizacji kompletnie sexy mi, zwariowalo i wiele funkcji nie działa. Ten nowy ekran, ma niby opcje obrotu wyłączoną i widać że to beta. Zj... łem ich i dalem jedną gwiazdkę. Tradycyjnie od razu zareagowali prosząc o kontakt z supportem. Odłączę jutro dongla i zobaczę może to on jest problemem z tylnym ekranem ?
Wyszedł bym na głupka, bo mam serwis mobilny w piątek
Z sexy bylem już w serwisie i się nie czepiali...