Skandaliczna jakość samochodu

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
to co piszesz: konsument I teraz tak oczywiście możesz tak zrobić, ale musisz oddać natychmaist całą kasę do banku. A kasa jest na koncie Tesli. Więc musisz jako konsument odstąpić od umowy z Teslą. Szczerze: myślę że to nie będzie tak proste jak odesłanie bucików z allegro. Myslę ( bo nie czytałem tej umowy, moje auto 'kupował" leasing) że Tesla nie odda tak po prostu całej kasy patrząc na to że dostałeś samochód nowy, a oddajesz już z kartą pojazdu i jednym właścicielem. Ale to naprawdę wchodzimy w bardzo teoretyczne tematy. Tak czy inaczej, cała ta g*burza tylko dlatego że komuś się wydaje że coś wie, kiedy nie wie
W przypadku, gdy przed złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od Umowy, kredyt lub jego transza zostanie wypłacony, Kredytobiorca zobowiązany jest do zwrotu do Banku kwoty udostępnionego kredytu wraz z odsetkami za okres od dnia wypłaty kredytu lub jego transzy do dnia poprzedzającego jego spłatę, w terminie 30 dni od dnia złożenia oświadczenia o odstąpieniu od Umowy

Mario W

Zadomawiam się
to co piszesz: konsument I teraz tak oczywiście możesz tak zrobić, ale musisz oddać natychmaist całą kasę do banku. A kasa jest na koncie Tesli. Więc musisz jako konsument odstąpić od umowy z Teslą. Szczerze: myślę że to nie będzie tak proste jak odesłanie bucików z allegro. Myslę ( bo nie czytałem tej umowy, moje auto 'kupował" leasing) że Tesla nie odda tak po prostu całej kasy patrząc na to że dostałeś samochód nowy, a oddajesz już z kartą pojazdu i jednym właścicielem. Ale to naprawdę wchodzimy w bardzo teoretyczne tematy. Tak czy inaczej, cała ta g*burza tylko dlatego że komuś się wydaje że coś wie, kiedy nie wie
Już było na ten temat na forum , dotyczyło odstąpienia od umowy i kiedy to można zrobić i nawet przepisy mądre z kodeksu wysyłałem... To do kolegi Michała :)

Mario W

Zadomawiam się
W przypadku, gdy przed złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od Umowy, kredyt lub jego transza zostanie wypłacony, Kredytobiorca zobowiązany jest do zwrotu do Banku kwoty udostępnionego kredytu wraz z odsetkami za okres od dnia wypłaty kredytu lub jego transzy do dnia poprzedzającego jego spłatę, w terminie 30 dni od dnia złożenia oświadczenia o odstąpieniu od Umowy
Mylisz kolego dwie różne rzeczy : odstąpienie od kredytu z odstąpieniem od umowy sprzedaży samochodu ,

krist

Posiadacz elektryka
I jeszcze tak dla porządku umowa kredytu to nie to samo co umowa leasingu .... naprawdę !
nie no co ty piszesz, wpłacasz 500 złotych, Tesla podstawia fure, rejestrujesz, wyjeżdzasz, nie pasuje odcień bieli to mówisz że chromolisz, do 7 dni oddajesz i nawet te 5 stów zwrócą, nie kłamię ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Jaki foch, jakie kary umowne, o czym Ty piszesz?
Jest tysiac postow na internecie ludzi ktorzy nie odebrali swojego auta - nie podoba sie lakier czy brak matroxow czy brak lumbara - nie odbierasz, tracisz zaliczke (100 dolarow, 1000 koron, 500 PLN?)
Ja swoj egzemplarz obejrzalem na spokojnie przed podpisaniem czegokolwiek i jakbym mial wode w lampie to bym pracownika wysmial a nie odebral samochod. Szanujmy sie troche bo czasy komuny i maluszkow dawno minely.

O jakich zaliczkach konkretnie mowisz?
Co to znaczy odkrecanie leasingu - odstepujesz od umowy i tyle. Jakie kary masz w umowie leasingowej?
U mnie kara za odstopienie od podpisanej umowy to chyba z 20% albo lepiej.