Taaa to wyślij mi swoją umowę ...Napisz, co pomieszałem, bo widzę, że moja umowa kredytu daje 14 dni na rozmyślenie się.
Taaa to wyślij mi swoją umowę ...Napisz, co pomieszałem, bo widzę, że moja umowa kredytu daje 14 dni na rozmyślenie się.
W przypadku, gdy przed złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od Umowy, kredyt lub jego transza zostanie wypłacony, Kredytobiorca zobowiązany jest do zwrotu do Banku kwoty udostępnionego kredytu wraz z odsetkami za okres od dnia wypłaty kredytu lub jego transzy do dnia poprzedzającego jego spłatę, w terminie 30 dni od dnia złożenia oświadczenia o odstąpieniu od Umowyto co piszesz: konsument I teraz tak oczywiście możesz tak zrobić, ale musisz oddać natychmaist całą kasę do banku. A kasa jest na koncie Tesli. Więc musisz jako konsument odstąpić od umowy z Teslą. Szczerze: myślę że to nie będzie tak proste jak odesłanie bucików z allegro. Myslę ( bo nie czytałem tej umowy, moje auto 'kupował" leasing) że Tesla nie odda tak po prostu całej kasy patrząc na to że dostałeś samochód nowy, a oddajesz już z kartą pojazdu i jednym właścicielem. Ale to naprawdę wchodzimy w bardzo teoretyczne tematy. Tak czy inaczej, cała ta g*burza tylko dlatego że komuś się wydaje że coś wie, kiedy nie wie
Już było na ten temat na forum , dotyczyło odstąpienia od umowy i kiedy to można zrobić i nawet przepisy mądre z kodeksu wysyłałem... To do kolegi Michałato co piszesz: konsument I teraz tak oczywiście możesz tak zrobić, ale musisz oddać natychmaist całą kasę do banku. A kasa jest na koncie Tesli. Więc musisz jako konsument odstąpić od umowy z Teslą. Szczerze: myślę że to nie będzie tak proste jak odesłanie bucików z allegro. Myslę ( bo nie czytałem tej umowy, moje auto 'kupował" leasing) że Tesla nie odda tak po prostu całej kasy patrząc na to że dostałeś samochód nowy, a oddajesz już z kartą pojazdu i jednym właścicielem. Ale to naprawdę wchodzimy w bardzo teoretyczne tematy. Tak czy inaczej, cała ta g*burza tylko dlatego że komuś się wydaje że coś wie, kiedy nie wie
Mylisz kolego dwie różne rzeczy : odstąpienie od kredytu z odstąpieniem od umowy sprzedaży samochodu ,W przypadku, gdy przed złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od Umowy, kredyt lub jego transza zostanie wypłacony, Kredytobiorca zobowiązany jest do zwrotu do Banku kwoty udostępnionego kredytu wraz z odsetkami za okres od dnia wypłaty kredytu lub jego transzy do dnia poprzedzającego jego spłatę, w terminie 30 dni od dnia złożenia oświadczenia o odstąpieniu od Umowy
w tym wątku jest już 15 offtopów, więc jakoś będę musiał przeżyć bez tej wiedzy@krist przeczytaj wątek, zanim zaczniesz komentować. Nie będę się powtarzał.
nie no co ty piszesz, wpłacasz 500 złotych, Tesla podstawia fure, rejestrujesz, wyjeżdzasz, nie pasuje odcień bieli to mówisz że chromolisz, do 7 dni oddajesz i nawet te 5 stów zwrócą, nie kłamięI jeszcze tak dla porządku umowa kredytu to nie to samo co umowa leasingu .... naprawdę !
U mnie kara za odstopienie od podpisanej umowy to chyba z 20% albo lepiej.Jaki foch, jakie kary umowne, o czym Ty piszesz?
Jest tysiac postow na internecie ludzi ktorzy nie odebrali swojego auta - nie podoba sie lakier czy brak matroxow czy brak lumbara - nie odbierasz, tracisz zaliczke (100 dolarow, 1000 koron, 500 PLN?)
Ja swoj egzemplarz obejrzalem na spokojnie przed podpisaniem czegokolwiek i jakbym mial wode w lampie to bym pracownika wysmial a nie odebral samochod. Szanujmy sie troche bo czasy komuny i maluszkow dawno minely.
O jakich zaliczkach konkretnie mowisz?
Co to znaczy odkrecanie leasingu - odstepujesz od umowy i tyle. Jakie kary masz w umowie leasingowej?