Kolega poprosił z innego wątku to przeklejam tutaj moje wrażenia z odbioru 7.06.2021
...już jestem po odbiorze w poniedziałek, podsumuję wrażenia tak:
Samochód jeździ fajnie, ale poskładany jest stopami jakiś nieogarów.
1. Dach jest przesunięty w prawo jakieś 5mm, więc nie jest w linii zarówno z szybą przednia jak i tylną. Baaardzo się rzuca w oczy, bo dodatkowo z prawej strony odstaje do góry jakieś 2-3mm - widać że ktoś nie trafił dokładnie w łoże i przykleił jak popadnie. Oczywiście słyszę stamtąd szum powietrza.
2. Drzwi przednie prawe i tylne prawe są na różnych wysokościach, jedna listwa nie trafia na drugą - i to ponad 5mm. Widać, słychać i czuć.
3. Niespasowane świata tył prawe + krzywo zamocowany charge port.
4. Wieeelka szpara pomiędzy słupkiem C a klapą bagażnika z prawej strony. z lewej OK
5. Błotnik lewy na styku ze słupkiem A i drzwiami zapadł się do środka (uderzenie?) więc nie fajnie to wygląda
6. wyłamany z zatrzasków trójkąt mocowania lusterka przy lusterku (ten przy szybie) co powodowało głośne gwizdy już od 75km/h. Byłem tak załamany tymi gwizdami już po pierwszej jeździe że uparłem się i znalazłem co tak robiło
7. porysowana klapa bagażnika
8. Porysowane progi i podłoga (osłona?) pod bagażnikiem
9. Nierówne (pozapadane, wystające) uszczelki drzwi tylnych szyby u góry.
10. Kamera prawa lata w zatrzaskach całkiem swobodnie - czyżby wyłamane spinki?
Z innych rzeczy denerwujących, ale nie wiem czy to normalne czy nie :
- ciągle brzęczą jakieś wentylatory (coś jak w starym PC do wymiany) aż głośno burczy i wątpię czy dałbym radę zasnąć w camping mode. Brzęczą niezależnie czy jest klima czy nie, czy jadę, czy stoję czy nawet jak wyłączę zasilanie z ekranu - coś cały czas się kręci i hałasuje aż buda drży. Sentry (wartownik)) włączony czy nie. Alarm włączony czy nie. Ciągle brzęczy aż się ludzie oglądają w nocy.
Może mi ktoś powiedzieć czy u nich też tak coś ciągle się kręci?
Jeździ jak marzenie, porobiłem pomiary na ok 20km A2 w obie strony i tak:
przy 130km/h bez klimy (było równo 20stC) wynik to 193W/km
Przy 140 km/h bez klimy - wynik to 220W/km.
Łatwo policzyć co i jak

Bateria E3DL
EDIT: Poszedłem obejrzeć nowe Polo żony i dodatkowo się załamałem: wszystko równiutko i nie ma się o co przyczepić jeżeli chodzi o spasowanie, choć się starałem aby się choć trochę pocieszyć że to nie tylko Tesla tak ma... Ale nic z tego. Dodatkowo chyba jest ciszej w środku przy prędkościach autostradowych - samochód za grosze przy Tesli m3.