Skoda Elroq

bognaw7

Nowy na Forum
Dziekuję za jakże pomocny opis. Jeszcze nie zamówiłem auta i każda opinia cenna :)
W RS jest pamięć fotela więc i lusterko powinno działać.
Szkoda, że kieszenie tylnych drzwi nie mają tego typu materiałowego wyłożenia. Pewnie na internetach pojawią się zestawy, żeby samemu to uzupełnić.
Ostatnio wyszła odświeżona KIA EV6, którą przy cenie niewoele większej jak RS ma jedną ale najważniejszą kwestię, czyli architekturę 800V i o wiele szybsze ładowanie, lepszą krzywą na szybkich ładowarkach, co mnie kusi :)
Jezdiłes może EV6 ? Jeżeli tak to jakieś porównanie ?

tlisek

Tomek
Kolejną rzeczą jest brak możliwości deaktywacji wycieraczki tylnej szyby, która przy ulewie samoczynnie się aktywuje.
Przy załamaniu pogody wolę sam decydować kiedy ją włączyć.

Ta opcja nazywa się chyba "Komfortowa wycieraczka tylna" - można ją wyłączyć. Klikasz w menu auta po lewej u góry i na ekranie, gdzie obraca się auto chyba na prawie ostatniej stronie są opcje wycieraczek ;)

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Ta opcja nazywa się chyba "Komfortowa wycieraczka tylna" - można ją wyłączyć. Klikasz w menu auta po lewej u góry i na ekranie, gdzie obraca się auto chyba na prawie ostatniej stronie są opcje wycieraczek ;)
Masz rację dzięki. Nikt mi wcześniej nie pokazał tej opcji obracania auta na ekranie. Dzięki.

bro!

Nowy na Forum
przepraszam, że sie wcinam w wątek, ale myślałem, że ja sie przesiadłem z największego "strucla" 🥲

Gratulacje! Dla nas to będzie drugie auto w życiu, zmiana z 17 letniego Aveo ;)
Czas dostawy dalej 2-3msc?

13 letni Yaris (ale doposażony i z 200 Nm Dieslem) -> 2021 M3 LR

oczywiście chodzi o 50k globalnie ;) czyli pewnie w Europie w sumie, nie wiem, czy Skoda jest gdzieś poza

sa jeszcze np. w Australii co mnie zdziwiło:

Brak z przodu auta frunka. Alo to chyba tylko dlatego, że konkurencja o taką opcję zadbała.

proszę obserwować tą firmę, oni kiedyś robili 3rd party frunk do Iioniqa:

Last edited:

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Dziekuję za jakże pomocny opis. Jeszcze nie zamówiłem auta i każda opinia cenna :)
W RS jest pamięć fotela więc i lusterko powinno działać.
Szkoda, że kieszenie tylnych drzwi nie mają tego typu materiałowego wyłożenia. Pewnie na internetach pojawią się zestawy, żeby samemu to uzupełnić.
Ostatnio wyszła odświeżona KIA EV6, którą przy cenie niewoele większej jak RS ma jedną ale najważniejszą kwestię, czyli architekturę 800V i o wiele szybsze ładowanie, lepszą krzywą na szybkich ładowarkach, co mnie kusi :)
Jezdiłes może EV6 ? Jeżeli tak to jakieś porównanie ?
Jeździłem ev6. Fajne auto ale klamki mnie odstraszają. Prędzej czy później będzie z tym problem. Dodatkowo problem z ICCU w tych autach mnie odstrasza. W Skodzie chyba siedzi się wyżej. Dach w tylnej części kijanki opada nieco w dół co ogranivza przestrzeń bagażową przy złożonych tylnych fotelach. Ta firma po machlojach z windowaniem cen pojazdów i problemami z gwarancją w niektórych przypadkach sporo u mnie straciła. Zresztą ev6 to chyba segment Enyaqa, który jest sporo większy od ev6tki.
Jeśli natomiast chodzi o szybkość ładowania to mnie nie za bardzo nie należy na 800v tach. Rzadko kiedy wyjeżdźam w dalsze trasy.

Last edited: