Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SKODA
Skoda Enyaq Forum • Skoda Enyaq iV 80/80x/60/vRS
Skoda Enyaq iV
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Mindive, post: 20765, member: 97"] Ostatnio na Grupie ID 3 pojawił się ciekawy list dotyczący ID 3 od ludzi z Volkswagena. Wrzucam go tutaj, bo odnosi się też do kilku bolączek dotyczących również Enyaqa. Tłumaczenie z GT z moimi poprawkami Co z tego wynika: [LIST=1] [*]aktualizacje OTA na ten moment nie istnieją w takim zakresie jak Tesli. Od lutego br moje auto nie dostało żadnej aktualizacji, poza aktualizacją instrukcji obsługi. Widać, że problem jest poważniejszy i wymaga wizyty w serwisie każdego auta, by to zmienić. Spodziewam się zatem akcji przywoławczej skody w tej sprawie, gdyż system operacyjny skody jest jedynie nakładką na system VW. [*]Auto w okresach zimowych ma zmniejszony zasięg, natomiast trochę bardziej niż z wynikającej z niskich temperatur zmniejszonej pojemności baterii. Auto za każdym razem mam wrażenie rozgrzewa baterię do temperatury pracy, co zużywa zauważalną ilość energii. Mój zasięg przy temp 0-5 st wynosi około 250 km przy ładowaniu do 80% i jeździe 80% autostradą z prędkością 140 km/h. Jest to zauważalnie mniej niż latem, kiedy to wynosił ok 350 km. Aktualizacja być może poprawi wyniki auta w tym zakresie. [*]Funkcja sterowania czasem ładowania AC zupełnie nie działa - tj działa jak chce, zupełnie nie można na tym polegać. W końcu VW oficjalnie to przyznaje i adresuje temat. Czekam na update, choć pewnie szybciej będę miał zainstalowanego wallboxa z tą funkcją, niż doczekam się updatu od Skody/VW. [*]Aplikacja - tutaj wiele osób ma różne oczekiwania, które osobiście do końca nie pokrywają się z moimi. Wielu użytkowników chce zdalnego otwierania auta lub odnajdywania auta na parkingu - tego na ten moment w apkach Skody/VW nie ma. Mi najbardziej brakuje podsumowania zużycia kWh, wykresów ładowania itp. Te rzeczy można zdobyć innymi aplikacjami, ale powinno to być In House. [/LIST] Generalnie VW pracuje, ale wolno i ospale. Moje osobiste zdanie jest takie, że sytuacja z covid, półprzewodnikami i zarządzaniem nowym produktem, którego integralną częścią jest aplikacja na iOS/Android - przerasta dotychczasowe możliwości zespołu Skody/VW. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SKODA
Skoda Enyaq Forum • Skoda Enyaq iV 80/80x/60/vRS
Skoda Enyaq iV