Smart Storage for Tesla - Sentry Mode w chmurze

Bronek

Pionier e-mobilności
Dotarło. I jestem pod wrażeniem solidności wykonania i ładnego wyglądu. Nawet Twórca zaopatrzył w kabel adekwatny do mojego modelu.
Wygląda profesjonalnie ( wstydu nie zrobi).
Czekam na aktualizację i spróbuję przeprowadzić proces.

PS. Ten port środkowy to ten do transmisji?
Zew zasilanie?
HDMI tez działa ?
Czy pozwoli zasnąć Tesli? (w instrukcji obiło mi sie o uszy co 15 minutowe logowanie do sieci?)
Nadpisywanie następuje po zapełnieniu dysku Google. Ale przynajmniej ja mam tam też swoje dane. To trochę skomplikuje używanie. Mozna by jakoś dać limit danych wpisywanych w katalog, po którym zacznie nadpisywać?
Rozumiem, że formatowanie USB z menu ATESLI odpada?
Ale czyszczenie plików wideo nie?

20220214_120706_copy_600x737.jpg

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Ten port środkowy to ten do transmisji?
Tak, ten w którym jest włożony kabel USB.

Zew zasilanie?
Zewnętrzne zasilanie jest opcjonalne i podłącza się je do skrajnego portu USB. Normalnie zasilanie jest podawane tym samym kablem, którym odbywa się transmisja.

HDMI tez działa ?
Port HDMI nie jest aktywny, nie ma na nim sygnału.

Czy pozwoli zasnąć Tesli? (w instrukcji obiło mi sie o uszy co 15 minutowe logowanie do sieci?)
Urządzenie nie ma abolutnie żadnej kontroli i żadnego wpływu na samochód. Zasypia tak samo jak i bez niego.

Nadpisywanie następuje po zapełnieniu dysku Google. Ale przynajmniej ja mam tam też swoje dane. To trochę skomplikuje używanie. Mozna by jakoś dać limit danych wpisywanych w katalog, po którym zacznie nadpisywać?
Limitu ustawić nie można, przynajmniej na razie. Jako półśrodek można utworzyć dodatkowe darmowe konto Google z wolną przestrzenią 15GB.

Rozumiem, że formatowanie USB z menu ATESLI odpada?
Można, nic się nie stanie, ale urządzenie wykryje to i sformatuje urządzenie jeszcze raz samo.

Ale czyszczenie plików wideo nie?
Tak, kasować pliki wideo można normalnie z Tesli. Zostaną one także automatycznie usunięte z Dysku Google.

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
@Bronek wybraniec 😉
@Bartosz tak często zmieniasz nick i avatar że ciężko się połapać. Kiedy planujesz koniec testów i sprzedaż? Chyba, że już jest możliwość zakupu dla beta testerów?
Po ostatniej aktualizacji odtwarzacz plików z wartownika tak wolno się włącza wiec twój pomysł jest dobrą opcją aby obejrzeć sobie to w wolnym czasie z chmury.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwszy się ofiarnie zaoferowałem do testów.

Utworzyłem drugie konto google aby nie bylo bałaganu. 15G wystarczy na początek aby potestować

JareG

Pionier e-mobilności
(...) a problemów jest sporo od technicznych po organizacyjne. Dzisiaj dostałem info, że jedna z przesyłek dotarła w takim stanie...
Mi niedawno uszkodzili paczkę z dwiema bańkami oleju do reaktora w Viano - nie wiem, jak to można uszkodzić bo to przecież jest elastyczne.. a wg wysyłacza to paczka wróciła do nich nie uszkodzona a ZNISZCZONA 🤬

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Obie procedury przeprowadzone (aktualizacji i konfiguracji)
Warto tylko dodać że po ssid i hasło są spacje, po znaku = .........
Nie jestem informatykiem to nie wiem czy ma to znaczenie ale warto o tym wspomnieć!
Miałem dziwny klip ze stycznia pomimo formatowania, pewnie zapisany w Tesli i on przeszedł na dysk, w sumie nie wiem jak go wywalićsiedzi w pamieci wew samochodu.
jak sie zapisuje "ręcznie" kiedys to było klikniecie w ikonke, a teraz?

DYSK czyli też konto drugie Google zrobiłem swój ( dodatkowy tylko dla tych klipów)
Zobacze dalej tyle na razie i to fajnnie
Może ADMIN by przykleił gdzies ten WĄTEK? Może dział "pmysly/modyfikacje autorskie itp????

20220215_135415_copy_800x800.jpg

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Warto tylko dodać że po ssid i hasło są spacje, po znaku = .........
Dzięki, to ważna uwaga. Będzie poprawione tak, aby spacje nie miała wpływu na działanie.

jak sie zapisuje "ręcznie" kiedys to było klikniecie w ikonke, a teraz?
Z samochodu ręcznie zapisuje się tak samo, ale dostęp jest utrudniony. Najpierw trzeba puknąć w ikonę samochodu w lewym dolnym rogu, a następnie w ikonę rejestratora po prawej stronie w gąszczu innych ikon.

Czy w alertach auta masz czysto? Czy wisi jakieś info o USB?

Bronek

Pionier e-mobilności
ok zapis znalazem
jest cisza w powiadomieniach
zapisalem dwa filmiki (pisze z Tesli) na razie na dysku sa tylko ich folderi nazwy tylko póki co puste.Stoje na parkingu czekam na .... i hotspot mam z telefonu .SSID wiadomo taki sam jak w domu

Zauwazylem brak możliwości formatowania , jest tylko usuwanie filmow .Rozumiem ze to logiczne ?

Last edited: