Śnieg spadający do bagażnika

pmlody

Pionier e-mobilności
Ooo a mi pan z BMW powiedział że moja chłodniczka EGR jest spoko bezpieczna jak włożył w nią kamerę, i że auto mi się nie spali … Na papierze mi tego nie chciał dać, ale za dwa miesiące się okazało że jednak bezpieczna nie jest, i mam przyjechać na wymianę bo się spalę 😉

Ahh Ci panowie z BMW 🤪
Ja nie narzekam. Pan od jazdy próbnej przynajmniej wiedział jak tym jeździć. I wytłumaczył mi w końcu do czego jest przełożenie wybieraka B w niemieckich autach. I że w VW też się od tego nie psuje auto.
Wprawdzie, sprzedający miał do mnie zadzwonić już tydzień temu, no ale, na rozmowę mieli oddzwonić od razu, a nie po miesiącu czekania i upomnieniu przez centrale, więc jeszcze poczekam ;) w końcu Freude am Fahren, a auto faktycznie zacnie jeździło.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Przyznaję były to auta którymi jeździło się super.
Ale ja po tych szopkach z EGR’em i traktowaniem klientów jak śmieci ryzykując ich życie i “nomen omen” paląc głupa, w życiu do tej marki nie wrócę 😉

PS. Że nie wspomnę o “szczęśliwym” umiejscowieniu rozrządu w silnikach N47 …

Last edited:

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Gdyby ktoś otrzymał pełną specyfikację takiej podstawowej Tesli SR+ (szklane dachy, pompy ciepła, indywidualnie programowane pozycje kierowcy, 280KM mocy czy ile ich tam jest, wentylowane i ogrzewane siedzenia z przodu, ogrzewana kanapa z tyłu, aktywne tempomaty, interface pod spotify, netflixy, nawigacja w czasie rzeczywistym bez konieczności płatnych uaktualnień, tylne ekrany sterowania ogrzewaniem i multimediami, aluminiowe felgi <byłem przekonany że sa stalowe z kołpakiem>, 7 kamer z opcja nagrywania, autoalarm, elektrycznie podnoszona maska z tyłu, nawet rzeczone 9 głośników, pakiety aktywnego bezpieczeństwa i zylion innych udogodnień) i dokonując wyboru porównał to ze specyfikacją w takim ID.5, Skodzie, KIA, BMW czy innym Mercedesie to ta decyzja byłaby prostsza. Nagle może się okazać, że rzeczy istotne dla kupującego w konkurencji wymagają dodatkach 30-50 tys. dopłaty lub ich po prostu nie ma.
Można zamówić w Tesli cuda wianki na kiju, ale nie można wajch kierunkowskazów. :p

mart15

Zadomawiam się
Ooo a mi pan z BMW powiedział że moja chłodniczka EGR jest spoko bezpieczna jak włożył w nią kamerę, i że auto mi się nie spali … Na papierze mi tego nie chciał dać, ale za dwa miesiące się okazało że jednak bezpieczna nie jest, i mam przyjechać na wymianę bo się spalę 😉

Ahh Ci panowie z BMW 🤪

ja do tej pory się do nich nie wybrałem choć wzywają od roku. na szczęście jeszcze się nie spaliłem :)

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Można zamówić w Tesli cuda wianki na kiju, ale nie można wajch kierunkowskazów. :p
Podobno nie można mieć wszystkiego;-)

Ale ns marginesie muszę im uczcieie przyznać że o kierunkowskazach i sposobie zmiany kierunku jazdy trąbili głośno