O Mercedesie pisałem
tutaj (bo to jest rzeczywista akcja przywoławcza u nas w PL i dotyczy elektryków) i
tutaj (bo zostałem wywołany).
Akcję Mercedesa opiszę jeszcze raz - przywołują 20 000 samochodów w samej Polsce i czy ktokolwiek o tym napisał/przeczytał?
Tak myślałem, że nie opiszesz, więc ja opiszę jak ja to rozumiem:
Były 2 (słownie
dwa) przypadki Tesli Model Y
wyprodukowanej w USA w których "odpadła" kierownica. Do nas takie auta nie docierają bo mamy tutaj produkcję z Chin i Niemiec. W obu przypadkach wstępnie ustalono, że samochody miały jakieś poprawki związane z kolumną kierowniczą pod koniec linii montażowej, co sugeruje, że ewentualnie może to być powiązane z tymi poprawkami i ich błędnym wykonaniem. Obecnie jest mowa o 120 000 egzemplarzy ale może się skończyć tylko na tych poprawianych i będzie ich 1 000. Nie wiemy.
Nie ma co się ekscytować - jak będzie recall, to wtedy będzie news. Ale nawet wtedy - czy to jest rzeczywiście news? Jak Mercedes wzywa 20 tysięcy aut, to jakoś nikt o tym nie pisze...
Ps. Jeszcze raz zwrócę uwagę, że nie jesteś atakowany w ogóle, a ja tylko odpisuję, że rozsiewasz pierdoły, bo... Tak to jest forum i Ty możesz sobie wrzucić co chcesz (w granicach rozsądku i regulaminu), a ja mogę napisać, co o tym myślę i przedstawić Ci mój punkt widzenia, który może być zupełnie inny niż Twój. Po prostu będąc użytkownikiem tego forum już dość długo przechodziłem przez ten sam cykl już kilka razy i dlatego próbuję tępić takie przesyłanie nic nie znaczących newsów w zarodku.
Jak będzie recall, to przyklasnę takiej informacji. Jak będzie recall w PL albo EU, to nawet sam podeślę info, bo nie jestem fanatykiem i mam zapięte powiadomienia na informacje z UOKiK o akcjach przywoławczych.
Forum ma fajną funkcję - możesz mnie zablokować i nie będziesz w ogóle widział moich wpisów.