Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Sprawa z odpadającymi kierownicami w Tesli model Y jednak poważniejsza niż "jednostkowy przypadek"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 81537, member: 89"] O Mercedesie pisałem [URL='https://forum.elektrowoz.pl/threads/uokik-w-samochodach-marki-mercedes-typ-eqe-295-wyprodukowanych-od-24-03-do-02-08-2022-r.3351/#post-80418']tutaj[/URL] (bo to jest rzeczywista akcja przywoławcza u nas w PL i dotyczy elektryków) i [URL='https://forum.elektrowoz.pl/threads/wpadlo-dzis-do-udt-9-stacji-ladowania-50kw-lidl-i-kaufland.3353/post-80511']tutaj[/URL] (bo zostałem wywołany). Akcję Mercedesa opiszę jeszcze raz - przywołują 20 000 samochodów w samej Polsce i czy ktokolwiek o tym napisał/przeczytał? Tak myślałem, że nie opiszesz, więc ja opiszę jak ja to rozumiem: Były 2 (słownie [B]dwa[/B]) przypadki Tesli Model Y [B]wyprodukowanej w USA[/B] w których "odpadła" kierownica. Do nas takie auta nie docierają bo mamy tutaj produkcję z Chin i Niemiec. W obu przypadkach wstępnie ustalono, że samochody miały jakieś poprawki związane z kolumną kierowniczą pod koniec linii montażowej, co sugeruje, że ewentualnie może to być powiązane z tymi poprawkami i ich błędnym wykonaniem. Obecnie jest mowa o 120 000 egzemplarzy ale może się skończyć tylko na tych poprawianych i będzie ich 1 000. Nie wiemy. Nie ma co się ekscytować - jak będzie recall, to wtedy będzie news. Ale nawet wtedy - czy to jest rzeczywiście news? Jak Mercedes wzywa 20 tysięcy aut, to jakoś nikt o tym nie pisze... Ps. Jeszcze raz zwrócę uwagę, że nie jesteś atakowany w ogóle, a ja tylko odpisuję, że rozsiewasz pierdoły, bo... Tak to jest forum i Ty możesz sobie wrzucić co chcesz (w granicach rozsądku i regulaminu), a ja mogę napisać, co o tym myślę i przedstawić Ci mój punkt widzenia, który może być zupełnie inny niż Twój. Po prostu będąc użytkownikiem tego forum już dość długo przechodziłem przez ten sam cykl już kilka razy i dlatego próbuję tępić takie przesyłanie nic nie znaczących newsów w zarodku. Jak będzie recall, to przyklasnę takiej informacji. Jak będzie recall w PL albo EU, to nawet sam podeślę info, bo nie jestem fanatykiem i mam zapięte powiadomienia na informacje z UOKiK o akcjach przywoławczych. Forum ma fajną funkcję - możesz mnie zablokować i nie będziesz w ogóle widział moich wpisów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Sprawa z odpadającymi kierownicami w Tesli model Y jednak poważniejsza niż "jednostkowy przypadek"