Sprzedam e-soula 64 kWh r. 2021

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Nie rozumię, co się tak interesują czyjąś sprzedażą auta? Sprzeda niesprzeda, co komu do tego.
Bo bardzo często i namiętnie komentował cudzą sprzedaż, więc aby nie było smutno to poruszyłem tutaj. Dodatkowo sprzedawałem ostatnio auto i wiem jak to wygląda....

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Kolego, odpuść sobie. Nie twój samochód i nie ty sprzedajesz. Właściciel wystawił cenę i kropka. Ostateczna wartość samochodu będzie zależała od umowy ze zdecydowanym kupcem. Takie memłanie tematu i kontestacja nic nie wnosi.
No nie, ale skoro wystawia na forum to mogę mu powiedzieć jak z moich doświadczeń wynika teraz sprzedaż auta, no tak czy nie? On lubi takie wątki bo przy każdym poście sprzedaży jakiegoś auta był najaktywniejszym wujkiem dobra rada.

Cav

Pionier e-mobilności
Bo bardzo często i namiętnie komentował cudzą sprzedaż,
Jak była oderwana od rzeczywistej rynkowej wartości, albo i w cenie nowego pojazdu konkurencji.
Nijak ma się to do namawiania do sprzedawania grubo poniżej tejże wartości rynkowej, więc możesz sobie darować.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Ja mam e-Soula XL, który jest ubezpieczony na 179k PLN. W drugim roku użytkowania
Tyle to Ci napisał ubezpieczyciel bo od tej kwoty dostał prowizję za twoją polisę nie licz że Ci taka kwotę wypłacą. Z autopsji w firmie zakup w kwietniu za 242 tyś szkoda całkowita w czerwcu po wielu bojach w październiku ubezpieczyciel sprawcy z jego OC wypłacił 180 tyś i z łaski zabrał wrak. Po wycenie rzeczoznawcy.

inter

Pionier e-mobilności
Tyle to Ci napisał ubezpieczyciel bo od tej kwoty dostał prowizję za twoją polisę nie licz że Ci taka kwotę wypłacą. Z autopsji w firmie zakup w kwietniu za 242 tyś szkoda całkowita w czerwcu po wielu bojach w październiku ubezpieczyciel sprawcy z jego OC wypłacił 180 tyś i z łaski zabrał wrak. Po wycenie rzeczoznawcy.
Na 100% niebyło gwarancji ceny zakupu, przez rok.

Olecki

Pionier e-mobilności
Hmmm, w opcjach polisy AC powinna być wycena z dnia zawarcia polisy a nie z dnia szkody, tylko to kosztuje parę złotych ekstra. Wtedy nawet gdy szkoda jest z OC sprawcy to rozliczasz się z AC i regres. No ale jeśli ktoś bierze najtańszą polisę bo trochę taniej to tak się kończy.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Odszkodowanie było z polisy OC sprawcy i samochód miał "trochę" dziur i przeróbek w tapicerce i nadwoziu. Szczegółów nie znam to działka księgowości i radców prawnych, ale faktem jest, że przez miesiąc i 6 tyś przebiegu stracił 25% na wartości

Olecki

Pionier e-mobilności
No to jeśli miał inne uszkodzenia niezwiązane że szkodą to co w tym dziwnego że obniżyli wartość samochodu? W każdym normalnym przypadku jeśli OC miga się z wyceną samochodu to zmiana na AC+regres bardzo szybko rozwiązuje problem.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Nie miał żadnych uszkodzeń karoserii. Dziury w cudzysłowie oznaczały po prostu wyposażenie w środku którego montaż powodował "psucie" oryginalnego wyposażenia.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Za wiedzą i zgoda producenta ale ubezpieczyciela z OC to nie interesowało.