[SPRZEDAM] Tesla Universal Mobile Connector EU 112154-00-G

p0li

Pionier e-mobilności
Dla kabla to też nie jest zbyt dobre, żeby przez cały czas był wygięty tak ja na załączonej fotce. Szczególnie, gdy na nim jeszcze wisi EVSE.

Do garażu gdzie z tych gniazd korzystałbym sporadycznie (czyt. prawie nigdy) to to co podesłał p0li jest idealnym rozwiązaniem. Małe, estetyczne, z klapką. Ale do EVSE które tam ma być wpięte 24/h to wolę takie, jak podesłał Bronek.
czesc posta ci sie nie wyswietla jak widac

a co do kabla to pogadam z nim dzis wieczorem - jak bedzie narzekal to mu powiem ze moze sie zwolnic - mam juz tuzin na jego miejsce ;)

vwir

Pionier e-mobilności
czesc posta ci sie nie wyswietla jak widac
?

a co do kabla to pogadam z nim dzis wieczorem - jak bedzie narzekal to mu powiem ze moze sie zwolnic - mam juz tuzin na jego miejsce
Wyobraź sobie teraz, że jest tam wpięte EVSE z tematu, w którym piszemy. Tam od wtyczki do EVSE masz może z 10cm kabla, który to kabel byłby wygięty o 90 stopni. Nie wiem, czy posiadacze tesli mają tuzin takich przejściówek.

p0li

Pionier e-mobilności
jak pisalem odpowiedz na twojego posta wyswietlalo mi sie tylko pierwsze zdanie - dopiero w cytacie byla pelna wypowiedz - troche dziwne
Wyobraź sobie teraz, że jest tam wpięte ESVE z tematu, w którym piszemy. Tam od wtyczki do EVSE masz może z 10cm kabla, który to kabel byłby wygięty o 90 stopni.
fakt - teslowy EVSE ma troche krotki kabel i jesli ma wisiec to lepiej standardowe gniazdo - ale jak ktos chce inaczej zamocowac pudelko to ma wybor

vwir

Pionier e-mobilności
fakt - teslowy EVSE ma troche krotki kabel i jesli ma wisiec to lepiej standardowe gniazdo
Tak, zgadzam się. Gdyby tam nie miało wisieć wspomniane EVSE to naprawdę ładny produkt. Może się nawet skuszę do gniazd, których niemalże nie używam.

jak pisalem odpowiedz na twojego posta wyswietlalo mi sie tylko pierwsze zdanie - dopiero w cytacie byla pelna wypowiedz - troche dziwne
Edytowałem post (później dorzuciłem resztę wypowiedzi). Pewnie widziałes stan sprzed edycji a gdy klikałeś "cytuj" to już się pojawiła całość wypowiedzi.

Edit: Gdy tak sobie szukałem wspomnianych gniazd to wpadło mi w łapy jeszcze jedno rozwiązanie - po prostu gniazdo trójfazowe podtynkowe: https://www.tim.pl/gniazdo-izolacyjne-skosne-pt-16a-250400v-5p-ip44-2622-420
Może i nie jest takie ładne jak Walther, ale jeszcze mniej sterczy ze ściany (w sumie Walthera też można szukać w wersji podtynkowej). Jedynie zamocowanie to trochę więcej zabawy, bo jednak trzeba wykuć dziurę na puszkę. No ale to też nie jest jakiś wielki problem (o ile nie kujemy w bloku z wielkiej płyty ;) )

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
Dla kabla to też nie jest zbyt dobre, żeby przez cały czas był wygięty tak ja na załączonej fotce. Szczególnie, gdy na nim jeszcze wisi EVSE.
to jeszcze w temacie ładnych gniazdek
do takich ładnych gniaydek są ładne wtyczki - wtedy kabelek wisi prawilnie

1650217979088.png

będe musiał się też rozejrzeć po świetach :D