Sprzedam TM3 RWD MR23 (Q4/2022)

inter

Pionier e-mobilności

OldSeb

Posiadacz elektryka
Jeszcze 2 tysiące z refferala, nowy wychodzi na dziś za 169k. Poza tym warto spojrzeć jakie "certyfikowane używane" są oferowane przez Teslę. IMO nierealne aby ta trójeczka poszła za 150k ale próbować można, może ktoś niezorientowany się trafi.

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie każdy chce brać dotację
No, tylko rynek tak nie działa. Ktoś, kto wziął dotację, wystawi auto za cenę mniejszą, "psując" rynek. Dlatego uważam, że każda dopłata to patologia i niszczenie rynku.

vwir

Pionier e-mobilności
Nie każdy chce brać dotację - nie jestem pewien czy jeszcze obowiązują wymogi dotyczące minimalnego rocznego przebiegu w czasie trwania "przedsięwzięcia" ale może to być jeden z argumentów przeciwko.
Limit przebiegu jest wtedy gdy bierzesz na firmę i chcesz dostać 27tys a nie 18tys.

nabrU

Moderator
Panowie, czy w każdym wątku sprzedażowym musi być dyskusja na temat ceny? To jest jakaś choroba... :cautious:
Trzeba komuś wytknąć, że źle wycenił, czy że to czy tamto?

pmlody

Pionier e-mobilności
że źle wycenił
To akurat oceni rynek kupujących, a nie forum :) Natura ludzka jednak tak nie działa, trzeba się wypowiedzić :D

krzyss

Pionier e-mobilności
Panowie, czy w każdym wątku sprzedażowym musi być dyskusja na temat ceny? To jest jakaś choroba... :cautious:
Trzeba komuś wytknąć, że źle wycenił, czy że to czy tamto?
No od tego jest forum :)
Jak ktos wystawia to oczekuje dyskusji.
Jak wystawia na Otomoto to tam nie ma mozliwosci komentowania 😁

p.j.s

Fachowiec
No od tego jest forum :)
Jak ktos wystawia to oczekuje dyskusji.
Jak wystawia na Otomoto to tam nie ma mozliwosci komentowania 😁
Serwery Otomoto by padły gdyby była możliwość komentowania :)

Sprzedającemu (myślę) zdecydowana większość tutejszych forumowiczów dobrze życzy, ale mu delikatnie sugeruje, ze przy tej cenie wyjściowej 99% ludzi nawet nie spojrzy na treść ogłoszenia... Nie wiem ile kosztuje przedłużenie wyświetlania ogłoszenia na Otomoto, ale jeśli są jakieś długoterminowe abonamenty to w tym przypadku chyba się przyda.
Ludzie przez ostatnie 3 lata się przyzwyczaili, że kupując nowe auto spalinowe można je sprzedać 3 lata później z minimalną stratą. I chcieliby tego samego dla elektryków. A to patologia, bo patrząc ok. 5 lat do tyłu (i wieeele lat wstecz) było mniej więcej tak: 3 -4 latek to połowa ceny nowego.

Powodzenia ze sprzedażą!!

krzykar77

Zadomawiam się
Ludzie przez ostatnie 3 lata się przyzwyczaili, że kupując nowe auto spalinowe można je sprzedać 3 lata później z minimalną stratą. I chcieliby tego samego dla elektryków. A to patologia, bo patrząc ok. 5 lat do tyłu (i wieeele lat wstecz) było mniej więcej tak: 3 -4 latek to połowa ceny nowego.

Bardzo dobra uwaga ale...
Co przyjąć za cenę nowego? 189kPLN, które teraz kosztuje HL czy prawie 225kPLN, które zapłaciłem pod koniec 2022r ;)
Wszystko jest relatywne i zależy od strony, po której się jest.