Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Masz rację. Nie sprawdziłem dokładnie bo nie prowadzę działalności, chyba błędnie założyłem że wszyscy kupujący na firmę używają wyłącznie służbowo. Ale RWD jak najbardziej tak a w jej przypadku proporcji również nie widać. Właśnie umknęła mi RWD za 29900 Euro z 2020 roku w Niemczech ale nic to będę szukał dalej.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
A terminy odbiorów Y zbliżają się właścicielom 3 więc widzę światełko w tunelu dla siebie.

Cav

Pionier e-mobilności
Masz rację. Nie sprawdziłem dokładnie bo nie prowadzę działalności, chyba błędnie założyłem że wszyscy kupujący na firmę używają wyłącznie służbowo.
Ogromna mniejszość tak używa.
Choćby ze względu bezpieczeństwa i upierdliwości ewidencyjnej.

Jogur

Posiadacz elektryka
(...) Bez urazy, ale autor tego wątku spodziewa się utraty wartości swojego auta na poziomi 6 tyś za 3 lata użytkowania. Naprawdę? Znajdzie się jakiś chętny? W Niemczech nowe 3 stoją na placu nawet nie trzeba czekać. Myślę, że cierpliwość bardziej popłaca, niż pozwolenie wmówienia sobie kupuj, kupuj bo będzie drożej. Tak działa owczy pęd nie prowadzący do niczego
wolność jest - może wystawić cenę i 500k i 100k - jego wola. A twoja, żeby tego nie kupować :)
ja swoją wystawiłem w cenie jak kupiłem u Niemca z dodatkami - i jest zdecydowanie tańsza niż nowa - jakieś 50k PLN więc cena > 20% niżej niż nowego - też wolna wola, czy ktoś kupi czy ja obniżę cenę, czy pójdzie do firmy na wynajem ...

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
A kto wie czy ceny za dwa miesiące nie wrócą na swoje miejsce?? i co wtedy sprzedasz tanio i nie kupisz nowszej czy nowej taniej?? a mało kogo chyba stać żeby mieć dwie tesle dla siebie .

MiloszTesla

Nowy na Forum
Jako autor wątku - proszę pamietać ze dodatkowo oferta skierowana jest do osób które wybrałyby wariat LR+ z FSD.

Czyli po pierwsze bez opłat a po drugie + 40k.

Są osoby, które chcą kupić wariat z FSD i jeśli chcą - to mają tutaj konkurencyjną ofertę.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
wolność jest - może wystawić cenę i 500k i 100k - jego wola. A twoja, żeby tego nie kupować :)
ja swoją wystawiłem w cenie jak kupiłem u Niemca z dodatkami - i jest zdecydowanie tańsza niż nowa - jakieś 50k PLN więc cena > 20% niżej niż nowego - też wolna wola, czy ktoś kupi czy ja obniżę cenę, czy pójdzie do firmy na wynajem ...
Macie racje. Podpytuje tylko czym jako sprzedający Tesle się kierujecie? Np.
1.Ceną ile zapłaciliście.
2.Procentową utratą wartości
3 Podobna ceną do innych ogłoszeń
4 Czymkolwiek innym
Przymierzając się do kolejnej zmiany samochodu (może wreszcie T) sam staje przed dylematem na ile wycenić swój. Wystawiłem 5 letniego diesla za 50% obecnej ceny nowego, jest to jedne z najtańszych ogłoszeń, a i tak z tyłu głowy mam świadomość że przecież jeżdżę nim już dwa lata a dałem tyle samo. Kupujących brak. Znam już wszystkie wady swojego samochodu o których uświadomili mi dzwoniący ludzie, którzy widzieli tylko zdjęcia (he, he). Jedna mnie w szczególności zastanawia. Większość dzwoniących pyta o fakturę pełny VAT i na tym rozmowa się kończy. Czy samochody kupują wyłącznie prowadzący działalność?

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Jako autor wątku - proszę pamietać ze dodatkowo oferta skierowana jest do osób które wybrałyby wariat LR+ z FSD.

Czyli po pierwsze bez opłat a po drugie + 40k.

Są osoby, które chcą kupić wariat z FSD i jeśli chcą - to mają tutaj konkurencyjną ofertę.
Czy dobrze rozumuję, że w Polsce praktyczna różnica cen dla prowadzących działalność między RWD a LR to 35 tyś wynikające z ceny +27 tyś z tytułu utraty możliwości dofinansowania? Co razem daje 62 tyś wow!

Cav

Pionier e-mobilności
Jedna mnie w szczególności zastanawia. Większość dzwoniących pyta o fakturę pełny VAT i na tym rozmowa się kończy. Czy samochody kupują wyłącznie prowadzący działalność?
Drogie?
U nas, w zdecydowanej większości, tak.