SR+ czym rozni sie w detalach od LR?

Bronek

Pionier e-mobilności
Normalka, tylko to było do konkretnego przypadku.
Ale ja staram się mieć ssid y takie same. Upraszcza mi to wiele we wszystkich Smart itd,
A ma trochę miejsc gdzie sieć mi potrzebna, domy, praca. Kamper, rodzice itd..
Odkurzacze, kosiarka, kamper, czujnik butli gazu kamp, efoy, solary piec, alarmy itd.... Repetery. A czasem prądu zabraknie, teraz robią obok galerie handl, to kopią. To Hotspot o tym samym SSID szybko przywraca do życia to co na baterię chodzi i UPSy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Normalka, tylko to było do konkretnego przypadku.
Ale ja staram się mieć ssid y takie same. Upraszcza mi to wiele we wszystkich Smart itd,
A ma trochę miejsc gdzie sieć mi potrzebna, domy, praca. Kamper, rodzice itd..
Odkurzacze, kosiarka, kamper, czujnik butli gazu kamp, efoy, solary piec, alarmy itd.... Repetery. A czasem prądu zabraknie, teraz robią obok galerie handl, to kopią. To Hotspot o tym samym SSID szybko przywraca do życia to co na baterię chodzi i UPSy.
Normalnie centrum dowodzenia wszechswiata :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Na starość... Się przydaje. Np.
Mam rodziców dobijających do setki Mama walczy o niezależność ale kosztem zdrowia.. I sieć u nich pozwala na wiele abym nie musial jechać z duszą na ramieniu. Teraz np będzie to odkurzacz wifi. Poprawia po żywej pomocy (nawyk zamiatania itp) a ledwo łazi itd...
Nadmiar faktycznie może skomplikować życie bardziej niż ułatwić.
Dlatego staram się mieć to co się sprawdza akurat u mnie i to mogę szczerze polecić do zdalnej konfiguracji itp.
Na 100%, to kosiarka.
Na 90%, to odkurzacz
.. 50% monitoring
.. 50% oświetlenie
. 50% pralka i suszarka inne agd itp
"Jak Żyć Panie Premierze, jak tu żyć?.. Gdy mam Teslę i taryfę G12R itp

Last edited:

chewbacca

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale...
Posiadam SR+ z Q42021 (bateria 60kwh, przyspieszenie 5.6s do setki więc ciekawy config się trafił). Czasem, kiedy otwierałem auto głęboko uśpione (po dłuższym nieużywaniu) miałem wrażenie jakbym widział przez sekundę zapalone światło ambientowe (którego w teorii nie ma w SR+) w okolicy pedałów. Po chwili gasło. Dzisiaj się upewniłem, że faktycznie tak jest. Zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera. Światełek ambientowych w drzwiach fizycznie nie ma. Ale te w nogach są i nawet zapalają się na krótką chwilę przy otwieraniu drzwi.. Ale tylko przy wybudzaniu pojazdu z głębokiego snu. Trzeba wziąć teslę z zaskoczenia!:) Ktoś jeszcze to zauważył? Jak mniemam to jakiś bug bo chyba nie da się w żaden sposób sterować tym oświetleniem w SR+?

Jusand

Posiadacz elektryka
Posiadam SR+ z Q42021 (bateria 60kwh, przyspieszenie 5.6s do setki więc ciekawy config się trafił). Czasem, kiedy otwierałem auto głęboko uśpione (po dłuższym nieużywaniu) miałem wrażenie jakbym widział przez sekundę zapalone światło ambientowe (którego w teorii nie ma w SR+) w okolicy pedałów. Po chwili gasło. Dzisiaj się upewniłem, że faktycznie tak jest. Zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera. Światełek ambientowych w drzwiach fizycznie nie ma. Ale te w nogach są i nawet zapalają się na krótką chwilę przy otwieraniu drzwi.. Ale tylko przy wybudzaniu pojazdu z głębokiego snu. Trzeba wziąć teslę z zaskoczenia!:) Ktoś jeszcze to zauważył? Jak mniemam to jakiś bug bo chyba nie da się w żaden sposób sterować tym oświetleniem w SR+?
Też mam SR+ i te lampki są i zapalają się jak piszesz po obudzeniu auta. Trzeba pisać do Elona albo czekać jak będzie jako opcja dodatkowa płatna.

danielm

Pionier e-mobilności
mam Q3 2019 i jest tak jak mówisz. tyle że wtedy LR od SR różnił się tylko baterią. montowali wszystko jak leci i deaktywowali to w systemie także mam wszystkie głośniki podłączone kablami, pełen ambient którego nie da się włączyć. mam też przednie przeciwmgielne które zapomnieli deaktywować :) po odbiorze przez miesiąc miałem tylne podgrzewane fotele

robert

Zadomawiam się
Da się!

Nawet da się Acceleration Boost *(Boost 50)!

Last edited:

Soltys83

Zadomawiam się
Siemka. Przymierzam się do zakupu trójki ale ciągle nie wiem czy dopłacić do LR. Napiszcie proszę czy jadąc SR po autostradzie 120-140km/h pokonam dystans 300km z ogrzewaniem zimą?

krzyss

Pionier e-mobilności
Siemka. Przymierzam się do zakupu trójki ale ciągle nie wiem czy dopłacić do LR. Napiszcie proszę czy jadąc SR po autostradzie 120-140km/h pokonam dystans 300km z ogrzewaniem zimą?
Nawet w LR moze byc problem.
Przy 120km zima LR zrobi 300km ale przy 130km moze byc juz roznie. Przy 140km/h zima czyli powiedzmy -10stopni zrobi okolo 250km.