Sterowanie Tesla Wallconnector bez Tesli

Marcin_We

Nowy na Forum
Czy posiadając Tesla Wallconnector mogę sterować tą ładowarką nie posiadając auta Tesla?
Wiem, że mogę podpiąć się lokalnie przez wifi poprzez przeglądarkę i tam zmienić np prąd ładowania.
Ale czy mogę użyć aplikacji Tesla bez auta i tam dopiąć ładowarkę?
Jaka jest opcja ustawienia no harmonogramu ładowania?

Czy w takim przypadku to nie ma sensu?

daniel

Señor Meme Officer
W aplikacji Tesli nie ma zmiany prądu przez WallConnector. Ustalasz to raz przez specjalnego hot spota z WC. Potem nie ma do tego dostępu.
Możesz ustawić harmonogram kiedy wolno się ładować, a kiedy nie.
Myślę że nawet jak nie masz Tesli to możesz dodać produkt do aplikacji, ale to rzadki przypadek więc dobrze by było to sprawdzić.

Bronek

Pionier e-mobilności
Możesz jw dać harmonogram , dopuścić tylko jedno auto lub tylko tesle albo wszystkie itp auto W konfiguracji ustawić prąd maksymalny lub podzielic na inne evse .Tyle pamiętam
To zrobisz laczac sie bezpośrednio z evse przez jej sieć (dane w pudełku)

abes99

Posiadacz elektryka
Myślę że nawet jak nie masz Tesli to możesz dodać produkt do aplikacji, ale to rzadki przypadek więc dobrze by było to sprawdzić.
Dokładnie, mamy WC, nie mamy Tesli ;)
Tak to mniej więcej wygląda w apce. Z harmonogramu WC nie korzystamy, mamy w aucie poustawiane strefy ładowania...

Attachments

• Screenshot_2025-04-20-09-21-21-505_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-20-09-21-21-505_com.teslamotors.tesla.jpg
    445,4 KB · Liczba wyświetleń: 24
  • Screenshot_2025-04-20-09-21-42-521_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-20-09-21-42-521_com.teslamotors.tesla.jpg
    248,8 KB · Liczba wyświetleń: 23
  • Screenshot_2025-04-20-09-21-52-535_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-20-09-21-52-535_com.teslamotors.tesla.jpg
    344,5 KB · Liczba wyświetleń: 23
  • Screenshot_2025-04-20-09-22-12-650_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-20-09-22-12-650_com.teslamotors.tesla.jpg
    534,9 KB · Liczba wyświetleń: 23
  • Screenshot_2025-04-20-09-22-19-932_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-20-09-22-19-932_com.teslamotors.tesla.jpg
    226,1 KB · Liczba wyświetleń: 22

jezile

Posiadacz elektryka
Czy posiadając Tesla Wallconnector mogę sterować tą ładowarką nie posiadając auta Tesla?
Wiem, że mogę podpiąć się lokalnie przez wifi poprzez przeglądarkę i tam zmienić np prąd ładowania.
Ale czy mogę użyć aplikacji Tesla bez auta i tam dopiąć ładowarkę?
Jaka jest opcja ustawienia no harmonogramu ładowania?

Czy w takim przypadku to nie ma sensu?
Szczerze, to jakbym wiedział jak słaba jest "zakładka" Wall Connectora w aplikacja Tesla, to bym pewnie wybrał inną ładowarkę. W ogóle tam nie wchodzę, nic tam nie sprawdzam, bo wszystko mam lepiej zwizualizowane w Tessie, a napięciem steruje w Tesli.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Super, dzięki za zrzuty. Ale prądu ładowania już tu nie można zmienić?
Nie można. Jak pisali poprzednicy prąd maksymalny można ustawić w trybie serwisowym i jest to traktowane jako zabezpieczenie instalacji, a nie parametr dla użytkownika. Instalator ustawia max prąd jaki WC może pobrać z sieci.
Zwróć uwagę, że podobnie traktowany jest harmonogram. Choć dostępny dla użytkownika to opisany jest jako ograniczenie możliwości ładowania od - do.

inter

Pionier e-mobilności
Mam WC3 w HomeAssist, i tam mam wszystko co trzeba.
Jest to wprawdzie podgląd, ale wystarczy.
1745138043649.png

nabrU

Moderator
Rada (którą piszę tutaj po raz N-ty) jest prosta: nie kupować TWC bo on służy tylko do prostego ładowania i otwierania (w Tesli) klapki. Coś więcej i już jest 'pod górkę'. Za tą samą kasę jest o wiele więcej lepszych 'wallbox'ów'...

jezile

Posiadacz elektryka
Rada (którą piszę tutaj po raz N-ty) jest prosta: nie kupować TWC bo on służy tylko do prostego ładowania i otwierania (w Tesli) klapki. Coś więcej i już jest 'pod górkę'. Za tą samą kasę jest o wiele więcej lepszych 'wallbox'ów'...
Polecisz coś? Z góry dzięki.