Stukająca klamra pasów bezpieczeństwa

Michacy

Zadomawiam się
Nie znalazłem takiego wątku i zacząłem się zastanawiać czy tylko ja tak mam.
W momencie kiedy nie jedzie z przodu pasażer to klamra zapinania pasów stuka o fotel wydając przy tym irytujący dźwięk. Ten typ tak ma, czy u mnie jest coś nie tak?
Przyglądałem się jak to jest zrobione i nie znalazłem na pierwszy rzut oka, żeby coś mogło być zmontowane inaczej.

daniel

Señor Meme Officer
Nie znalazłem takiego wątku i zacząłem się zastanawiać czy tylko ja tak mam.
W momencie kiedy nie jedzie z przodu pasażer to klamra zapinania pasów stuka o fotel wydając przy tym irytujący dźwięk. Ten typ tak ma, czy u mnie jest coś nie tak?
Przyglądałem się jak to jest zrobione i nie znalazłem na pierwszy rzut oka, żeby coś mogło być zmontowane inaczej.
U mnie też to się czasami dzieje., ale raczej na jakichś większych wybojach.

Michal_Gdy

Nowy na Forum
U mnie to bywa tak irytujące (głównie podczas jazdy miejskiej po jakiś nierównościach - kostka brukowa to 100% hałas) że czasami biorę ten pas i owijam go wokół zagłówka fotela pasażera. Mam takie małe silikonowe naklejki (średnica kilka mm - coś z wyposażenia wnętrz co się chyba na klamki nakleja) i chyba spróbuje to tym jakoś podkleić, ale nie wiem jak to się będzie trzymać.

sredni

Zadomawiam się
U mnie to bywa tak irytujące (głównie podczas jazdy miejskiej po jakiś nierównościach - kostka brukowa to 100% hałas) że czasami biorę ten pas i owijam go wokół zagłówka fotela pasażera. Mam takie małe silikonowe naklejki (średnica kilka mm - coś z wyposażenia wnętrz co się chyba na klamki nakleja) i chyba spróbuje to tym jakoś podkleić, ale nie wiem jak to się będzie trzymać.
To już chyba lepszy będzie filc taki do podklejania nóżek w krzesłach i innych meblach, zresztą gniazda pasów z przodu są tym oklejone przy wyjeździe z fabryki.
U mnie stuka tylko jak fotel jest dosunięty dosyć blisko, poza tym cisza.

piotrazz

Posiadacz elektryka
A ja słucham głośniej muzyki, żadne stukanie pasów czy szum wówczas nie przeszkadza 😎