SuC Białystok

JareG

Pionier e-mobilności
Ale to naprawde jeszcze tak dziala ze gosc posel dzwoni do wydzialu komunikacji i pyta czmu sprawa iksinskiego sie tak ciagnie i nagle nastepuje cudowne rozwiazanie problemu ? 🤨
To ogólnie nadal tak działa w tym naszym grajdole, że jak znasz kogoś odpowiedniego to sprawy niemożliwe stają się możliwe, staje się możliwa kompresja czasoprzestrzeni (i to wsteczna) i inne takie 🤣

Pozdrawiam

lookash_c

Pionier e-mobilności
Wydaje mi się, że osoby odpowiedzialne za lokalizacje jednak nie stawiają SC byle gdzie.
Patrząc na mapę Białystok ma jak najbardziej sens, jak jedzie się z Warszawy w kierunku Litwy Łotwy Estonii (droga E67). Będzie to stacja pomiędzy Warszawą a Kownem.
Wydaje mi się, że SC nie są budowane dla lokalsów, tylko dla tranzytu.
Uważam, że szybkie ładowarki (czy to SC czy inne) budowane są właśnie pod kątem tranzytu. Stąd lokalizacja w białostockiej galerii w centrum miasta, gdzie dodatkowo tworzą się korki przy wjeździe na parking (bo są szlabany z bilecikami) jawi się bardziej jako forma ambicji właścicieli galerii niż przemyślanej lokalizacji.

JareG

Pionier e-mobilności
Uważam, że szybkie ładowarki (czy to SC czy inne) budowane są właśnie pod kątem tranzytu.
A ja uważam, że Tesla stawia swoje ładowarki dla swoich aut. Może to się zmieni, gdy SC zostaną/będą udostępnione.
Stąd lokalizacja w białostockiej galerii w centrum miasta, gdzie dodatkowo tworzą się korki przy wjeździe na parking (bo są szlabany z bilecikami) jawi się bardziej jako forma ambicji właścicieli galerii niż przemyślanej lokalizacji.
A drugim powodem lokowania SC jest jak najniższa kosztochłonność, dostępność prundu i szybkość oddania do użytku.
Ta galeria zapewniła i jedno, i drugie więc ma SC.

Pozdrawiam

sd tosia

Posiadacz elektryka
O kurcze, tego sie nie spodziewałem... To jest ostatnie miejsce gdzie wydawało by się że powinien stanąć SC... Byłem w tych rejonach ostatnio i praktycznie nikt z kim rozmawiałem nie ma zamiaru w ciągu najbliższej dekady kupić elektryka, łącznie z właścicielem sporego biznesu.
Chyba że chodzi właśnie o "indukcję" zapotrzebowania, bo skoro SC już będzie to odpadnie wymówka że nie ma gdzie ładować... Ale tam 99,9% ludzi marzy o 15-20 letnim A4 w TDI.
Podsumowując:
Nikt się nie spodziewał Hiszpańskiej Inkwizycji...
Wpiszcie poniżej gdzie chcielibyście aby stanął SC. Moje propozycje to:
1) obwodnica trójmiasta gdzieś przy rozjazdach
2) Zakopianka skrzyżowanie z A4 tuż za Krakowem
3) Ostrów Mazowiecka
4) Koszalin/kołobrzeg przy S6 a nie w mieście
5) Nowy Targ od strony Krakowa
6) Mikołajki
7) Warszawa gdzieś przy S8 - najlepiej przy skrzyżowaniu z Wisłostradą (EC Żerań)
Warszawa to może być Galeria Bemowo, Gdańsk - CH Osowa. Ten sam zarządca co w Białymstoku. W gdańskiej lokalizacji nie mają żadnej ładowarki, w Warszawie jakieś smutne AC tylko.

cooler

Pionier e-mobilności
Patrząc na mapę Białystok ma jak najbardziej sens, jak jedzie się z Warszawy w kierunku Litwy Łotwy Estonii (droga E67). Będzie to stacja pomiędzy Warszawą a Kownem.
No właśnie że nie: raz że jadąc obwodnicą zjeżdża się od razu na Augustów od strony północnej omijając miasto, a tak trzeba wbić się w korki i przejechać przez centrum i dziesiątki świateł, a dwa budowana jest S61 gdzie od Ostrowii Mazowieckiej przez Łomżę, Grajewo, Augustów i Suwałki będzie się jechało omijając Białystok.
Dla Białegostoku OK, super lokalizacja ale dla Tranzytu Ostrów Mazowiecka duuużo lepsza.
Wydaje mi się, że osoby odpowiedzialne za lokalizacje jednak nie stawiają SC byle gdzie.
Pisząc że ostatnie miejsce gdzie bym się spodziewał SC to dotyczyło odpowiedzi do maila poprzednio odnośnie Białej Podlaskiej (nie Białystok tak jak mi odpisałeś). W Białymstoku akurat trochę elektryków jest

Michal

Moderator
Tak jest od co najmniej stycznia ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Wykonałem SMS'a w sprawie SC w Białymstoku i mam info od Pana Rafała że uruchomienie SC raczej nie odbędzie się w najbliższym tygodniu. Napisał dosłownie: "może być trudno".
Tak że czekamy.