SuC Europa

nabrU

Moderator
Warto wspomnieć podając takie info, że powyższe SuC są otwarte także dla innych EV (ceny poniżej)

1750233974197.png 1750234002207.png 1750234053193.png

elden

Nowy na Forum
Tylko niestety dla innych EV ceny są dość nieatrakcyjne, Ionity z abonamentem jest 40% (!) tańsze :-(.
To szczególnie bolesne we Włoszech, bo SC są w miejscach gdzie brakuje Ionity, a lokalni operatorzy są drodzy i trudni we współpracy.

nabrU

Moderator
Tylko niestety dla innych EV ceny są dość nieatrakcyjne, Ionity z abonamentem jest 40% (!) tańsze :-(.

Przecież w Tesli też można wykupić abonament na SuC... i będzie taniej o jakieś 25% i wtedy porównywalnie z Ionity (ceny dla Włoch dla abo Power poniżej):

1750269345691.png
Możesz podać gdzie we Włoszech Ionity jest tańsze o 40%? Sprawdzimy ;)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ceny Ionity i Tesli są w miarę zbliżone w Europie, tyko w Austrii nie wiem jak porównać, bo tam ciągle pokazuje "nienormalnie". Ale jadąc w trasie zazwyczaj Ionity jest w lepszych lokalizacjach.

nabrU

Moderator
Ceny Ionity (z abonamentem) i Tesli są w miarę zbliżone w Europie

Ale ja o tym wiem (choć dodałem pogrubienie), więc nie wiem nadal gdzie SuC są droższe o 40%.

elden

Nowy na Forum
Ceny Tesli wziąłem ze screena, na mapie są takie same. Słyszałem, że można kupić abonament, ale nie umiem znaleźć jakie są ceny z nim. SuC rozważam jako awaryjne, bo jak koledzy wspomnieli zwykle są w środku pola/przy fabryce, a Ionity przy centrum handlowym albo chociaż większej stacji - przynajmniej AT/CZ/IT.

nabrU

Moderator
Słyszałem, że można kupić abonament, ale nie umiem znaleźć jakie są ceny z nim.

Proszę bardzo, dla przykładu / porównania te nowo otwarte Drezno i Ostrava oraz np. włoski Bressanone. Niestety nie wiem ile wynosi 'polski' abonament w Tesli.

Screenshot_20250618-224949.png Screenshot_20250618-225055.png Screenshot_20250618-225703.png

Ponawiam więc pytanie gdzie jest ta stacja Ionity, która jest tańsza o 40% od SuC Tesli?