SuC Gliwice

marco_25

Posiadacz elektryka
Gliwice miałyby rozładować Kostomłoty? To akurat kolejne ładowanie przy jezdzie z wysokimi prędkościami. Kostomłotom to raczej ulżą Bielany Wrocławskie
W taki oto sposób że z rozmów z kierowcami ładującymi się na tamtym SuC to niestety często ładują się prawie pod korek bo w Polsce to różnie z tymi superchargerami. Także 12xSuCv4 zamiast wiecznie obleganych katowickich może zmieniło by tą optykę. O Wrocławiu to nawet nie chce mówić bo to by było jak w zachodnim kraju UE ;)

dixiluk

Fachowiec
Jadąc na wschód-zachód masz Kostomłoty a potem Katowice. Trzeba więc wysoko się ładować. Wątpię że tu kwestia odciążania czegokolwiek, to taka lokalizacja musthave.

Pepek

Posiadacz elektryka
Jadąc na wschód-zachód masz Kostomłoty a potem Katowice. Trzeba więc wysoko się ładować. Wątpię że tu kwestia odciążania czegokolwiek, to taka lokalizacja musthave.
Pewnie nie odciążą zbytnio, ale zawsze jadąc na wschód można się mniej naładować - Gliwice SuC będzie bliżej niż Katowice.

kubatar

Pionier e-mobilności
Obstawiam ze przy tym przyroście EV jaki mamy lokalizacja gliwicka bedzie mocno oblegana. A jak jeszcze udostępnią wszystkim EV to będą kolejki.

nabrU

Moderator
A jak jeszcze udostępnią wszystkim EV to będą kolejki.

Niekoniecznie. Wystarczy, że Tesla zrobi taki myk jak u nas na coniektórych SuC.
Po lewej dla Tesli, po prawej dla innych EV:

Screenshot_20240917-162253.png Screenshot_20240917-162354.png

nabrU

Moderator
Pewnie mogą...
Jak znam życie to obiecali UE postawić ładowarki (i za to dostają grant), a nie jaką cenę będą żądać za kWh

OldSeb

Posiadacz elektryka
Ale w Szczecinie juz wybudowali SuC 😃
Zamiast na Szczecin kieruj się na Nidzice i daj znać czy na Ionity tam działaja bo jak jechałem w poniedzialek to zapomniałem zerknąć 🫤
Miałem dzisiaj pit stop na tym MOP-ie Tatry gdzie ta Ionity ma stanąć. Ostatnio byłem tu w kwietniu i jedyne co się od tego czasu zmieniło to przywieziono jakieś rury arot i trochę innego śmiecia które już zarasta krzaczorami. Te koparki, które widać w tle to roboty na sąsiedniej działce.

Attachments

• IMG20240918184240.jpg
    IMG20240918184240.jpg
    3,4 MB · Liczba wyświetleń: 63

kubatar

Pionier e-mobilności
Dzieki. Jak będziesz tam kolejny raz to daj znać czy coś ruszyli.
Szkoda ze Tesla sie nie ujawnila z Ostróda o ktorej była plotka. To byłby mocno oblegany SuC