SuC Gliwice

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czyli jednak realizują coś z tej dotacji EU. To dobrze wróży. Na mapie ponownie pojawił się Stryków i z nowości Odolion k/Ciechocinka. Niestety zniknął Koszalin
Jednak chyba bedzie te ~30 sztuk do końca 2026 i przegonimy Izarel:)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Może "Cztery stacje ładowania" to 4 szafy V3?
Nie, raczej chodzi o stanowiska. Nie ma mocy a czas goni. Deadline na budowe ładowarek z EU jest chyba do kwietnia 2026, więc jeśli przed ta datą ZE nie zamierza dostarczyć mocy to staną narazie 4. Dodatkowo może byc tak jak w krakowie że będą ograniczone np do 130kW, chociaż skoro pod dotację to musi być 150kW, ale i tak pewnie na wszystkie 4 miesjca będzie maks 300-350kW

marco_25

Posiadacz elektryka
Nie, raczej chodzi o stanowiska. Nie ma mocy a czas goni. Deadline na budowe ładowarek z EU jest chyba do kwietnia 2026, więc jeśli przed ta datą ZE nie zamierza dostarczyć mocy to staną narazie 4. Dodatkowo może byc tak jak w krakowie że będą ograniczone np do 130kW, chociaż skoro pod dotację to musi być 150kW, ale i tak pewnie na wszystkie 4 miesjca będzie maks 300-350kW
Według mnie postawią 4xSuCv4 (bo musi być terminal) a potem pewnie będą wnioskować o zwiększenia mocy. Tak jak mówisz @zibizz1 czas goni a nasza energetyka do układnych nie należy, trochę tej "dobrej woli" dystrybutorów energii doświadczyłem na własnej skórze przy budowie farm PV.

r00tku

Posiadacz elektryka
Szkoda, że tak daleko od A1 trzeba zjeżdzać. Mam nadzieję, że zrobią cokolwiek między Częstochową a Piotrkowem Trybunalskim.1726320174527.png

chess_m

Posiadacz elektryka
Szkoda, że tak daleko od A1 trzeba zjeżdzać. Mam nadzieję, że zrobią cokolwiek między Częstochową a Piotrkowem Trybunalskim.View attachment 20531
W sumie to dla jadących A1 w kierunku na Gorzyczki nie będzie to jakaś tragedia. Natomiast dla jadących A4 zjazd i powrót na autostradę będzie zdecydowanie prostszy niż kręcenie oberków po węźle Sośnica. Mało ciekawie to wygląda jedynie dla jadących A1 od południa (ta relacja jest na sośnicy najbardziej problematyczna). Być może korzystne będzie tu zjechanie na węźle
Knurów.