SuC Wrocław

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka

tiheroti

Model Y Performance (2022)
Nie wiem po co dalej ciągnąć ten wątek ale okej. Elon Musk wiele razy mylił się w swoich słowach i zmienił zdanie i uznał że wodór nie jest skreślony a do przemyślenia. Co do strat przy produkcji to technologia może zostać mocno dopracowana a produkcja trwać podczas nadwyżek prądu w sieci przez fotowoltaike jako magazyny energi.

kubatar

Pionier e-mobilności
Nie wiem po co dalej ciągnąć ten wątek ale okej. Elon Musk wiele razy mylił się w swoich słowach i zmienił zdanie i uznał że wodór nie jest skreślony a do przemyślenia. Co do strat przy produkcji to technologia może zostać mocno dopracowana a produkcja trwać podczas nadwyżek prądu w sieci przez fotowoltaike jako magazyny energi.
Magazyny zbudowane z ogniw chemicznych sa dużo tańsze. Oczywiście nie rozwiazuja problemu długoterminowego magazynowania energii, ale przez najblizszą dekadę zagospodarują nadwyżki energii więc na rozwoj wodoru jako magazynu troche nie ma miejsca (efektywnosc ekonomiczna kładzie temat opłacalności inwestycji).
Przez cale studia inzynierskie wmawiano mi ze wodór to przyszłość ale mijają już dwie dekady i nie przyczynil sie do rewolucji

nabrU

Moderator
A ja tylko nieśmiało przypomnę, że temat wątku to SuC Wrocław :p