SuC Wrocław

nabrU

Moderator
Kostkę na pewno :p

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Kostkę na pewno :p
I chwała im za to 😉. My, Naród lubimy sobie ponarzekać.
Bezpodstawnie.
Tak się składa, że pod koniec studiów ’96 - ’98 dorabiałem sobie przy przedsięwzięciu pt. „Katalog Inwestora” na Dolnym Śląsku <skład katalogu, drukowanego, a jakże, robiliśmy na Mac-ach podczas gdy Jobs odzyskiwał Apple, w Polsce uruchamiano 0202122, a EFL (prawdopodobny właściciel Waszych samochodów) definiował pojęcie leasingu w Polsce>.
Postaram się odnaleźć zdjęcia lotnicze tego obszaru, ale pamiętam że z wyjątkiem autostrady tam były jedynie ziemie orne. Kilka zdjęć z GE poniżej.
Daleko mi osobiście do patosu narodowego i populistycznego wstawania z kolan. Nie żałuję jednak całego życia poświęconego na układanie kostki (wirtualnie, bo w IT i Finansach) stanowiącej fundament dobrobytu tego kraju. Powoli, krok po kroku, staliśmy się 6-tą gospodarką EU, a prognozy mówią, że w ciągu kilku lat polskie PKB/capita będzie na poziomie IT/FR.
1749860679976.jpeg
Jeśli po drodze nie damy ciała, to za kilka lat głównym wyzwaniem parlamentu w Polsce będzie jak poradzić sobie z masowym napływem imigracji brytyjskiej, francuskiej czy niemieckiej. Forumowy spec od memów już może imho produkować obrazki o francuskich hydraulikach czy brytyjskich budowlańcach.
Wracając do SuC, obrazki:
1985
IMG_0798.jpeg
IMG_0796.jpeg
IMG_0795.jpeg

Attachments

• IMG_0797.jpeg
    IMG_0797.jpeg
    769 KB · Liczba wyświetleń: 1
  • IMG_0795.jpeg
    IMG_0795.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 1
  • IMG_0794.jpeg
    IMG_0794.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 2

nabrU

Moderator
@KrzyCh, masz sporo racji (y)
Nie chcę tu za bardzo off-topicu siać i politykować (bo to nigdy dobrze się nie kończy), ale (moim zdaniem) gdyby nie UE i te rzesze Polaków co pracują za granicą, a kasę wydają w PL to bylibyśmy raczej co najmniej w połowie tej drogi, którą pokazałeś.

Co do obrazków satelitarnych / lotniczych to rozwój widać rzeczywiście gołym okiem, jakoś tylko zapomniano o tym co dla nas w tym wątku ważne - sensownej infrastrukturze energetycznej (co pokazywałem na poprzedniej stronie).

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Co do obrazków satelitarnych / lotniczych to rozwój widać rzeczywiście gołym okiem, jakoś tylko zapomniano o tym co dla nas w tym wątku ważne - sensownej infrastrukturze energetycznej (co pokazywałem na poprzedniej stronie).
Akurat ztcw to przy okazji rozwoju tego obszaru zbudowano obwodnicę najwyższych napięć Wrocławia. Bez niej LG nie mogłoby tam funkcjonować.