Supercharger Białystok

W PKN Orlen Szumowo widzę, że jest 100kW ładowarka, więc ewentualnie można się tam poratować. Ale podjadę też na Alfę zobaczę jak tam wygląda sytuacja
Jednak w Szumowie jest tylko 50kw, nie wiem czemu abetterouteplanner pokazał że tam jest 100kw. Odwiedziłem też Alfę i nadal strefa przy ładowarkach Tesli jest ogrodzona taśmą.

cooler

Pionier e-mobilności
W PKN Orlen Szumowo widzę, że jest 100kW ładowarka, więc ewentualnie można się tam poratować. Ale podjadę też na Alfę zobaczę jak tam wygląda sytuacja
Szumowo to tylko 50kW - ładowałem się tam ze 2 razy i nic szybciej niż 43-47 nie wycisnąłem z niej. W aplikacji Orlen też jest jako 50kW.
Wystarczy żeby się podładować, ale lepiej przy okazji załatwiania spraw załaduj się w Białym, nawet na AC 11kW wystarczy parę godzin by wrócić do Wawy. Masz też w Ostrowii PGE oraz Zajazd Orchidea już wracając za Ostrowią - dobry dojazd z S8.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Aby poprawić jakość map z punktami ładowania polecam zaangażowanie się w projekt OpenChargeMap. To takie crowdsourcingowe, opensourceowe coś, z czego korzysta m.in. ABRP. Jak by każdy ogarnął punkty ładowania w swojej okolicy i na swoich trasach to mieli byśmy je wszystkie ogarnięte ;-)
Wydawać by się mogło, że to taki bieda-PlugShare, ale siłą OCM są otwarte dane (większość punktów), z których inne aplikacje mogą za darmo korzystać.

cooler

Pionier e-mobilności
Dzwoniłem do p Rafała, nie odpowiadał, więc chyba nie odbiera aby nie przekazywać złych informacji.
Z tego co ostatnio mówił to technicznie jest wszystko dopięte, problemy były z biurokracją...

danielm

Pionier e-mobilności
Dzwoniłem do p Rafała, nie odpowiadał, więc chyba nie odbiera aby nie przekazywać złych informacji.
Z tego co ostatnio mówił to technicznie jest wszystko dopięte, problemy były z biurokracją...
z tego co widziałem to SC już się nawet wyświetla w samochodzie, tylko jako tymczasowo zamknięty.

cooler

Pionier e-mobilności
z tego co widziałem to SC już się nawet wyświetla w samochodzie, tylko jako tymczasowo zamknięty.
Czyli to potwierdza słowa p. Rafała...

Odkopuję temat po raz kolejny. Będę w przyszłym tygodniu w Białym i mam cichą nadzieję, że chociaż na gwiazdkę oddaliby supercharger do użytku. Niestety nadzieja we mnie kruszeje, bo pinezka zniknęła z mapy Tesli. Czy wiadomo coś w temacie?

cooler

Pionier e-mobilności
Żadnych newsów... Zakładaj że nie będzie...

Najnowsze dyskusje