Mam Tezlab ale praktycznie go nie uzywam, siedze w aucie i zdjęcia robie co 5%, potem do excela i wykresU mnie na GW koło SuC Lućmierz wygląda tak ale byłem krótko, jaką apką zbierasz dane bo w TeZLab jest tylko 7 dni
jaka cierpliwość? toć to 25 minut, albo bym oglądał YT, albo słuchał muzyki, więc co 2-3 min robie fotke i tylePodziwiam za cierpliwość
Faktycznie, dowiemy się chyba dopiero w majuTu tabliczka V3 ALE COŚ NIE TAK!!! w opisie nadole V3 a na tabliczce u góry 135 KW???
I Kadr z twojego filmiku - tu nie ma tego opisu
Kwestia czy pomimo identycznych np skrzynek, ustawienia moga byc inne w zalezności od mocy przyłącza?
View attachment 279
Super filmik, dziękuję!Cześć byłem parę dni termu i nagrałem filmik, może ktoś bardziej biegły rozszyfruje czy to będzie SCv2 czy SCv3?
Właścicielka twierdzy, że do końca maja będzie gotowy.
Link do filmu
To się zgadzaPatrząc na tabliczki znamionowe mamy:
* Dwie małe szafy opisane jako Max Output 330A x 410V = 135 kW, co daje moim zdaniem 2 x 2 dzielone słupki V2.
Bo to jest Input - Output musi być mniejszy.* Jedna dużą szafę opisana jako Max Input 585 kW, co pewnie oznacza 2, słupki V3
Chociaż zastanawia mnie dlaczego 585 kW, a nie 500...
Na samej górze jest "4 Output". Jest też niżej "Post DC Output 250kW".Może do takiej jednej dużej szafy V3 podłączają 4 słupki, bo przecież krzywa ładowania powoduje, że M3 korzysta z max macy przez jakieś 5 minut, wiec można to lepiej rozłożyć.
w v3 nie ma dzielenia mocy, każdy słupek ma swoje 250kw. dzielenie jest tylko w scv2To się zgadza
Bo to jest Input - Output musi być mniejszy.
Na samej górze jest "4 Output". Jest też niżej "Post DC Output 250kW".
Jak dla mnie to oznacza 4 słupki max 250 kW, ale jak wiemy Tesla dzieli "inteligentnie" pełną moc między 2 słupki, więc realna moc 2 x 250kW i wszystko się zgadza.
Z tego co czytałem, jeśli jeden samochód "na podwójnym słupku" jest już pod koniec i ładuje już tylko np. 50kW, to drugi dostaje max 200 kW. Czy może ktoś potwierdzić / zaprzeczyć?
Bez dzielenia 4x250 kW w żaden sposób nie wyjdzie, bo moc całkowita jest ok. 500 kW. Wtedy to by były 4 słupki w okolicach 125 kW.w v3 nie ma dzielenia mocy, każdy słupek ma swoje 250kw. dzielenie jest tylko w scv2
Tam jest napisane "Supercharger II" - to by było rzymskie v2, a nie v3. 135kW by się zgadzało.Tu tabliczka V3 ALE COŚ NIE TAK!!! w opisie nadole V3 a na tabliczce u góry 135 KW???
O tak. Tzn. raczej, jeśli moc przyłącza jest za mała, to przy 1 czy 2 samochodach będzie pełna moc ładowania, ale jak będą wszystkie słupki zajęte, to moc będzie musiała być podzielona.Kwestia czy pomimo identycznych np skrzynek, ustawienia moga byc inne w zalezności od mocy przyłącza?