Świat to za mało.. czyli auto daje radę tylko prądu brak

Norbert

Posiadacz elektryka
To u mnie tak jak z telewizorem, mam akurat Sony, wielki ale jaki typ? Nie wiem jest podobny do innych
Eno bez jaj. Akurat TV to jest milion typów Sony, dwa miliony typów Samsunga .... i spora część podobna do siebie... bardzo podobna.

A w tesli masz raptem 3 często spotykane i jeden mało co..., z czego 1 spotykany na potęgę, 1 często, 1 rzadziej, 1 prawie nigdy... ;)

solik

Pionier e-mobilności
Zmienic kolor tylnego loga na czerwony i mu rozki dorysowac. Auto z piekla rodem jak ktos zapyta.

I najlepiej z naklejka NFOSiGW ze panstwo diabla dofinansowalo

RadaR

Fachowiec
Z Teslą i jak z Rotwailerami itp, tylko właściciel wie który to Reksio.
Tu często ktoś rzuca skróty modeli auta HRV CRV CLK itd, ale dla wielu to nic nie mówi
Tak szczerze pomimo że lubię motoryzację i trochę tego było, to też nie łapię tego slangu.
Dla posiadacza Tesli bywa to prawie oczywiste, aczkolwiek mając już Tm3 nie widziałem długo jeszcze Xa na żywo. Ba, kupiłem Trójkę, której też nigdy nie widziałem.
To u mnie tak jak z telewizorem, mam akurat Sony, wielki ale jaki typ? Nie wiem jest podobny do innych
To tak jak z kobitą "Jakie masz auto? - Czerwone." 😅😂🤣

A z tą Teslą to serio się zastanawiam co to za model... Specjalnie patrzę na ich stronę. Faktycznie kilka modeli tylko.. Napewno miała z tyłu klapę typu hatchback, czarny cały dach i czarne klamki, biała skórę. Wydaje mi się że S ale może Y.... napewno nie 3ka bo ta jest chyba sedanem nie?
Serio brzydkie one są 🤪

RadaR

Fachowiec
No i znowu Orlen na A1 Wieszowa tyle że w drugą stronę... Też nie działa
Mogę powiedzieć że Orleny działają w 33%. Na trzy ładowania jedno udane 😳

Gandalf

Pionier e-mobilności
Mogę powiedzieć że Orleny działają w 33%. Na trzy ładowania jedno udane 😳
Większość stacji jest już wyposażona w automatyczne spłuczki do pisuarów i te działają co najmniej czasem.
Natomiast jeśli chodzi o ładowanie samochodów elektrycznych to na Orlenie polecam użyć nawigacji i jechać gdzieś indziej 😅

A teraz tak serio, to oznaczajcie proszę na PlugShare i/lub OpenChargeMap niedziałające stacje ładowania by zaoszczędzić innym kłopotu.

Last edited:

RadaR

Fachowiec
A teraz tak serio, to oznaczajcie proszę na PlugShare i/lub OpenChargeMap niedziałające stacje ładowania by zaoszczędzić innym kłopotu.

No właśnie, warto też poświęcić chwilę na telefon do obsługi aby zgłosić problem.
Orlen A1 Wieszowa północ na aplikacji cały czas widniała jako działająca mimo komentarzy że nie działa. Wystarczyło pogadać z kierownikiem stacji i w tej chwili na aplikacji Orlenu jest jako niedziałająca.
Tauron w Wiśle zgłosiłem jako niedziałający naprawili w ciągu jednego dnia. Czasem warto poświęcić minutę czy dwie aby ktoś inny mógł skorzystać 😉

Norbert

Posiadacz elektryka
No właśnie, warto też poświęcić chwilę na telefon do obsługi aby zgłosić problem.
Orlen A1 Wieszowa północ na aplikacji cały czas widniała jako działająca mimo komentarzy że nie działa. Wystarczyło pogadać z kierownikiem stacji i w tej chwili na aplikacji Orlenu jest jako niedziałająca.
Tauron w Wiśle zgłosiłem jako niedziałający naprawili w ciągu jednego dnia. Czasem warto poświęcić minutę czy dwie aby ktoś inny mógł skorzystać 😉
Ja odpuściłem całkowicie orlen. Nie mam czasu wprowadzać za każdym razem karty i testować czy ładowarka ruszy. Z resztą i tak 99% moich tras turla się przez SuC.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ja odpuściłem całkowicie orlen. Nie mam czasu wprowadzać za każdym razem karty i testować czy ładowarka ruszy. Z resztą i tak 99% moich tras turla się przez SuC.
Na ostatnich 10 ladowan na Orlenie - 9 odpaliło jak po maśle. W apce jest opcja ApplePay wiec całość zajmuje 3 sekundy. Fakt w Poznaniu jedna nie ruszyła na DC ale to była ekoenergetyka 50kW a one dość ciężko gadają z ZOE.
Zatem z tym Orlen to akurat bywa różnie, jedni maja więcej problemow inni mniej.