Podpowiedz proszę skąd masz takie zdjęcia konstrukcyjne pojazdu?Model 3 nie ma klasycznych (wyjmowalnych) bezpieczników.
bez szans
ok, już znalazłem epc.tesla.comPodpowiedz proszę skąd masz takie zdjęcia konstrukcyjne pojazdu?![]()
Te są z instrukcji serwisowej. Podpowiedź: "cardiagn tesla model 3 service manual"Podpowiedz proszę skąd masz takie zdjęcia konstrukcyjne pojazdu?![]()
Nie. To działało tylko przez chwilę. Błąd Tesli.Dało się wejść bezpłatnie na część serwisową Tesli przez Chiny, ale nie wiem czy to dalej działa.
kopie pewnie gdzieś są w necie, na torrentachNie. To działało tylko przez chwilę. Błąd Tesli.
Ja miałem dokładnie to samo, byłem z tym w serwisie przy okazji klapki i kilku innych rzeczy (klapka dalej nie działa) - i dokładnie wiem co to jest:Od jakiegoś czasu - a TMY użytkuję od całych trzech tygodni- słyszę w układzie klimatyzacji dosyć denerwujący świst / świergot. Trudno go opisać. Przypomina mi dźwięk jakiegoś przeciągu, tak jakby wiatr wiał i lekko wył... Aby nie testować moich zdolności literackich, spróbowałem nagrać ten dźwięk. Nagranie załączam (poprzez link do Dropbox) do tego postu. Nagrywałem dyktafonem z komórki i na ulicy (odgłosy przejeżdżających aut), ale da się usłyszeć ten "świergot".
https://www.dropbox.com/s/irhpijifpk1msqy/swisty TMY.m4a?dl=0
Odgłos pojawia się co jakieś 40 - 90 sekund. Nie jest to praca wiatraka (ten pracuje OK, a poza tym odgłos byłby jednostajny i stały). Nie jest to też dźwięk zamykania obiegu powietrza, czy też kierowania lameli nawiewu na określony kierunek nawiewu. Miałem wrażenie, że przez dwa dni było bez tego dźwięku kiedy jeździłem na trybie ręcznym klimatyzacji, ale dzisiaj jak włączyłem AUTO to odgłos powrócił i już został także, gdy wróciłem na tryb ręczny.
Problem dotyczy kabiny pasażerskiej (wnętrza).
Wiem, że auto jest na gwarancji, ale: (i) do serwisu daleko, oraz (ii) z dźwiękami to zawsze jest trudno wskazać co jest problemem (mechanik ASO nic nie usłyszy, a poza tym zazwyczaj warunki gwarancji wyłączają problemy akustyczne z zakresu gwarancji). Może ktoś z Was ma jakieś typowanie, albo napisze mi, że to 100% normalne w Tesli?
A jak się jej pozbyć?Ja miałem dokładnie to samo, byłem z tym w serwisie przy okazji klapki i kilku innych rzeczy (klapka dalej nie działa) - i dokładnie wiem co to jest:
Odkleiła się dość duża naklejka której myfriendy nie odkleiły ze środka rury doprowadzającej powietrze do wylotów, zaczepiła się na kratce nawiewu i właśnie tak stukała/świergotała. Tyle - żeby dalej nie rozwijać dyskusji.
Powinno być jak na Elektrodzie: Temat zamkniętyZasilacz z czarnej listy.
Od spodu pod schowkiem się dobierał, z tego co mówili demontowali schowek. Od lutego ma by serwis mobilny, z pewnością tematem się zajmą.A jak się jej pozbyć?
Serwis rozbierał dmuchawę, czy np. był dostęp od filtra HEPA?