Szacowany termin dostawy, a odbiór

pluto

Pionier e-mobilności
Tak podobno było we wcześniejszym programie. Czekam na rozporządzenie.
Po co rozporządzenie, wszystko jest w umowie o dofinansowanie - wystarczy uważnie przeczytać podczas składania wniosku tj:
nabywca auta we własnym zakresie musi zamówić naklejkę o wymiarach co najmniej 7 cm x 44 cm, przygotowaną według podanego wzorca zdjęcie poniżej.

2df3a49825bd97c2.jpg

Taka naklejka musi zostać naklejona na karoserii w jednym z 4 miejsc:
- tylna klapa bagażnika pojazdu nad tablicą rejestracyjną,
- tył pojazdu obok tablicy rejestracyjnej, na jej wysokości,
- na bocznych drzwiach przednich pojazdu, po dowolnej stronie, w górnej części drzwi,
- na przednim nadkolu pojazdu, w jego górnej części.
Nabywca auta zobowiązuje się, że przez cały okres trwałości przedsięwzięcia (2 lata) naklejka będzie widoczna i nie zostanie zniszczona. NFOŚiGW zastrzega sobie prawo do kontrolowania sposobu wykorzystania pojazdu i jego oględzin. W razie nieprawidłowości umowa może zostać wypowiedziana, a nabywca będzie musiał zwrócić dopłatę.

Master

Fachowiec
Jakoś za tą naklejkę „sponsorowane z 500+” nikt ci nie płaci.
Powtorzę co napisałem pod innym postem:
To jest Polska właśnie.... i kombinowanie, zamiast zrobić jak powinno być.
Takie mają wymagania, podpisujesz umowę, zgadzasz się na warunki. Jakby Orlen napisał, że zapłaci 781,25 zł miesięcznie jeżeli ktoś będzie woził logo firmy z tylu przy tablicy rejestracyjnej to wszyscy by się rzucili i nie patrzyliby, że to Orlen. Nie było by kombinowania...
NFOŚIGW finansuje program, który ma na celu wspieranie elektromobilnosci. Taka naklejka to też forma reklamy. Osoby niezainteresowane BEV nawet nie wiedzą, że istnieją dotacje. Może jak zobaczą taką naklejkę, wejdą na stronę funduszu i się zainteresują. Z tego co wiem w Czechach też są samochody oznaczone.
Jeżeli ktoś nie chce naklejki, to nie zgłasza się do programu dotacji a nie jakieś tam kombinacje...
@Master ma naklejkę i nie kombinuje. Tak powinno być.
@Master dumny z naklejki 😊
I mało tego powiem Wam że jak ktoś przeczyta na skrzyżowaniu to widać wielkie zaciekawienie , rzadko ale jednak otwierają okno i pytają o co chodzi
Zdażyło mi się ze ktoś pojechał i pytał czy tak po prostu dostajesz dostaje - a ja mu na to „ normalnie podnosisz pieniążki leżące na ziemi , twój wysiłek to naklejka i 3 godziny przy kompie”
Polecam

Master

Fachowiec
A
Ktoś wie o co chodzi z cenami za TM3 LR
Tydzień temu było 235, potem 241 a teraz 244 ? To przez kurs dolara ? Coś szybko się cena zmienia.
Zniknęły tez auta na stoku tydzień temu , s były chwile ….

Szatan

Posiadacz elektryka
Po co rozporządzenie, wszystko jest w umowie o dofinansowanie - wystarczy uważnie przeczytać podczas składania wniosku tj:
nabywca auta we własnym zakresie musi zamówić naklejkę o wymiarach co najmniej 7 cm x 44 cm, przygotowaną według podanego wzorca zdjęcie poniżej.

2df3a49825bd97c2.jpg

Taka naklejka musi zostać naklejona na karoserii w jednym z 4 miejsc:
- tylna klapa bagażnika pojazdu nad tablicą rejestracyjną,
- tył pojazdu obok tablicy rejestracyjnej, na jej wysokości,
- na bocznych drzwiach przednich pojazdu, po dowolnej stronie, w górnej części drzwi,
- na przednim nadkolu pojazdu, w jego górnej części.
Nabywca auta zobowiązuje się, że przez cały okres trwałości przedsięwzięcia (2 lata) naklejka będzie widoczna i nie zostanie zniszczona. NFOŚiGW zastrzega sobie prawo do kontrolowania sposobu wykorzystania pojazdu i jego oględzin. W razie nieprawidłowości umowa może zostać wypowiedziana, a nabywca będzie musiał zwrócić dopłatę.
Mi taka naklejka nie przeszkadza, jak dostanę pieniądze i odbiorę auto to bez problemu nakleję sobie z tyłu gdzieś tą z białym tłem bo zamówiliśmy auto w białym kolorze.

krzyss

Pionier e-mobilności
A
Ktoś wie o co chodzi z cenami za TM3 LR
Tydzień temu było 235, potem 241 a teraz 244 ? To przez kurs dolara ? Coś szybko się cena zmienia.
Zniknęły tez auta na stoku tydzień temu , s były chwile ….
Jesli liczysz ze stanieja to raczej nie. Sprzedaja sie wszystkie na pniu to podnosza cene.

v460

Fachowiec
Moim zdaniem niedługo te samochody będą 27000 droższe
No tak działają dopłaty. To co powinni zrobić to ułatwić montaż ładowarek na osiedlach, w garażach podziemnych. Ew. dać dofinansowanie do prądu, żeby ludzie usłyszeli to co jest oczywistością - eksploatacja takiego auta jest znacznie tańsza niż spalinowego.