Szklany dach - upał

Eljal

Fachowiec
Ja ostatnio mam nawiew ustawiony do góry na max i na boki. Bez okularów trochę suszy oczy ale mam wrażenie, że mniej grzeje od dachu i chłód jest bardziej równomierny.
Możesz też spróbować włączyć manualnie klimę na tył, bo domyślam się, że jeździsz sam, a wtedy włączony jest tylko nawiew na kierowcę i niestety reszta auta jest gorąca. Włączenie na tył powinno Ci pomóc tymczasowo ale niestety to się wyłącza za każdym razem jak wysiadasz z auta. Mam ten problem z dzieckiem z tyłu w foteliku - muszę pamiętać, żeby włączać nawiew na tył :/
Trochę przesadzają z tym oszczędzaniem energii w upały i taki jest skutek niestety. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się skapnie, że to problem i poprawią oprogramowanie.

Ps. Może też waga jest problemem i nie mam tu na myśli wagi auta ;)
Ja ostatnio mam nawiew ustawiony do góry na max i na boki. Bez okularów trochę suszy oczy ale mam wrażenie, że mniej grzeje od dachu i chłód jest bardziej równomierny.
Możesz też spróbować włączyć manualnie klimę na tył, bo domyślam się, że jeździsz sam, a wtedy włączony jest tylko nawiew na kierowcę i niestety reszta auta jest gorąca. Włączenie na tył powinno Ci pomóc tymczasowo ale niestety to się wyłącza za każdym razem jak wysiadasz z auta. Mam ten problem z dzieckiem z tyłu w foteliku - muszę pamiętać, żeby włączać nawiew na tył :/
Trochę przesadzają z tym oszczędzaniem energii w upały i taki jest skutek niestety. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się skapnie, że to problem i poprawią oprogramowanie.

Ps. Może też waga jest problemem i nie mam tu na myśli wagi auta ;)
zniechęcam: zatoki.

Eljal

Fachowiec
wyciagnales post sprzed 2 lat i masz jakies pretensje o cos?
halo policja - tu zle piszo o musku na tym internecie - przyjezdzajcie...
rzeczywiście, nie zwrócilem na to uwagi, wybacz, nie toleruje chamstwa i liczę, że moderatorzy też. Spadaj.

chris89

Posiadacz elektryka
Wstaw linki tego co zamówiłeś
Może się przyda. :)

Zamówiłem takie tak, żeby mieć pod ręką:

I takie jeszcze:

Jakby tamte to było za mało oraz jakbym chciał pospać w Tesli bez gapiów.

Szyby zrobione i jestem zadowolony, nie idealnie zadowolony, ale jest dobrze i dla wielu pewnie będzie to idealne. Ja się trochę martwię, że to 88% będzie jednak razić dzieciaki. W BMW mam niby też 90%, ale jest 3 razy ciemniej od środka, może fabrycznie było dużo. W Tesli mierzył mi gość i było słabiutko, 15% oryginalnie. Prawdopodobnie poleciałbym z bokami na 95% kolejnym razem. Dach wygląda pięknie, z pewnością zrobię kiedyś jeszcze te mniejszą szybę bo jest świetny efekt na zewnątrz. Dach zrobił się taki jednolity, od środka też jest świetnie. Trochę ciemniej jak oryginalnie no i nie ma żadnego odcięcia. To był strzał w 10, stojąc na zewnątrz nie widać już tego takiego prostokąta szyby gdzie nie ma podsufitki. Na cały dach polecam 88% dać. W związku z tym, że szyby miały 15% to na przednie zarzuciłem 10% ściemnienia z IR czy jak to tam idzie tylko zapomniałem ile było IR, a ile jest teraz. Jest napewno kilkadziesiąt procent więcej więc mam nadzieję, że przestanie grzać ręce, jak się sprawdzi to robię tak też na szybę przednią. Z bokami mieszczę się w normie i widać delikatnie, że przednie boczne są te 10% ciemniejsze. Myślę, że zaletą będzie to 88% na boki dla dzieci z tyłu by mogły wieczorami oglądać świat, ale jak będzie mnie to denerwować, a je jeszcze razić to wymienię na 95% te boki. Fotografie poniżej.

p0li

Pionier e-mobilności
rzeczywiście, nie zwrócilem na to uwagi, wybacz, nie toleruje chamstwa i liczę, że moderatorzy też. Spadaj.
no to sie zawiedziesz czytajac wypowiedzi jednego z tutejszych moderatorow