Michal

Moderator
guzik jest na kablu (ładowarka Tesla) ale jak auto śpi to guzik nie działa

Guzik działa przy uśpionym aucie, trzeba go tylko przytrzymać ;) Też kiedyś myślałem, że wystarczy kliknąć, ale nieeee... Najlepiej nacisnąć i trzymać wyciągając. Ja odłączam kabel tylko w taki sposób i działa 100%.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Guzik działa przy uśpionym aucie, trzeba go tylko przytrzymać ;) Też kiedyś myślałem, że wystarczy kliknąć, ale nieeee... Najlepiej nacisnąć i trzymać wyciągając. Ja odłączam kabel tylko w taki sposób i działa 100%.
Specjalnie poszedłem teraz sprawdzić, bez telefonu. Mam TWC 3Gen.
Włożyć wtykę można - klapkę otwiera na przycisk, ale wyjąc już dupa. Trzymałem 30s. i nic, aż zaczęło migać na czerwono. Na ekranie Tesli komunikat "aby odłączyć przyłóż kartę".

Michal

Moderator
Specjalnie poszedłem teraz sprawdzić, bez telefonu. Mam TWC 3Gen.
No ale jak bez telefonu? No bez to nie można, ale z już tak. Bez telefonu, to trochę słabo by było, bo ktoś na ulicy mógłby wyciągnąć, zabrać sobie i pójść albo podłączyć swoje auto. Poza tym założenie jest chyba takie, że jak odłączasz auto, to masz zamiar jechać., a do tego potrzebujesz telefonu Jak nie to nie odłączaj ;)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
guzik jest na kablu (ładowarka Tesla) ale jak auto śpi to guzik nie działa
Dziala, ale jak mocno spi to trzeba dluzej przytrzymac, odczekac 10sekund az sie ksiezniczka wybudzi i jeszcze raz nacisnac. Irytuje mnie to tez :D

Najnowsze dyskusje