Phitherek_

Posiadacz elektryka
W moim przypadku (Kraków, ale Alior Leasing) również korzystali z multiassist, więc prawdopodobnie większość/wszyscy z nich korzystają.

Kmicin

Zadomawiam się
Tesla proponuję mi 1500km darmowych w zamian za wykupienie moich Co2 (Niemcy). Chciałem się dopytać jak są te km liczone, na jakiej podstawie auto to oblicza, jakies średnie ost zużycie czy coś? Jak te 1500km przeliczyć na kWh?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Tesla proponuję mi 1500km darmowych w zamian za wykupienie moich Co2 (Niemcy). Chciałem się dopytać jak są te km liczone, na jakiej podstawie auto to oblicza, jakies średnie ost zużycie czy coś? Jak te 1500km przeliczyć na kWh?

W tym wątku znajdziesz odpowiedź. Chyba jest liczone 250w na km

Pabloss

Posiadacz elektryka
Koledzy a jak mam takie pytanie. Jak używacie klimatyzacji w Tesli. Pytam ponieważ w autach spalinowych zawsze używałem cały rok włączonej. Nigdy jej nie wyłączam - i (nie chce tu dyskusji) nigdy w moich autach nie śmierdziało mi z klimatyzacji. Stąd moje pytanie jak użytkujecie.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Zawsze auto - 20 stopni. W trybie automatycznym nie jestem w stanie zmieniać AC. We wcześniejszych tez jeździłem cały rok na automacie z włączonym ac.

Bronek

Pionier e-mobilności
Zawsze a nawet jak jest zimno i ustawienie "AUTO" w Tesli nie wiem czy włącza sprężarkę czy czasem korzysta z samego zimna zewnętrznego , to daję ręcznie AC.
Ale nigdy nie wyłączam klimy jak i nigdy nie zatrzymuję pompy na amen w ogrzewaniu domu. Co nie chodzi to sie psuje

Michal

Moderator
Ustawienie na auto przez cały rok, przy czym po 1,5 roku zaczęło śmierdzieć, więc wymieniłem filtry + czyszczenie klimy.
Raczej warto czyścić co rok.

Last edited: