chewbacca
Posiadacz elektryka
Nie, nigdy.Szarpanie wbrew AP, skończyć się może obrazą, Majestatu
Nie, nigdy.Szarpanie wbrew AP, skończyć się może obrazą, Majestatu
Robię tak zawsze od półtora roku. Co więcej jest o tym nawet w instrukcji.Zrób to, często bez kierunku a zobaczysz.. Bo tu nie zmieniamy pasa
Zresztą karanie kierowcy za przejęcie kontroli nad AP wydaje mi się absurdalne. Tak na logikę. Ma to miejsce tylko wtedy, kiedy kierowca nie stosuje się do poleceń i ostrzeżeń wyświetlanych mu na ekranie (np. przekroczenie ograniczenia prędkości albo nie trzymanie rąk na kierownicy podczas korzystania z AP). W przypadku opisanym przeze mnie żadne z ostrzeżeń się nie wyświetla. Wszystko jest prawilnie.Oprócz tego automatyczne kierowanie jest anulowane w następujących sytuacjach:
- Następuje przekroczenie prędkości 140 km/h.
- Kierowca przejmuje kontrolę nad pojazdem. W takim przypadku tempomat uwzględniający sytuację drogową pozostaje aktywny.
Ale raz do góry wyłącza zarówno AP jak i TACC. A kolega pytał o wyłączenie AP z pozostawionym włączonym TACC.Wajchą raz do góry, u mnie działa 👍
Czy w autopilocie podstawowym trzeba każdorazowo dotykać znaku ograniczenia prędkości aby się do niego dostosował czy robi to sam? Jak ustawie 140km/h to trzyma tak cały czas niezależnie od zmieniających się znaków.Koledzy nie mam tej opcji. Nie wyświetla mi się prędkość w kwadraciku. Może to wynika że mam podstawowy autopilot, albo coś źle robię lub nie mam zaznaczonej odpowiedniej opcji. Jak rozumiem opcja taka powinna włączyć się po włączeniu tempomatu i po rozpoznaniu znaku przez samochód.
View attachment 9859
To zależy… kiedyś myślałem ze od tego czy jedziemy drogą dwupasmową czy nie. Przy dwupasmowej AP na znaki ograniczenia nie reaguje, a na normalnej jednopasmowej dwukierunkowej reaguje… Przy czym jak masz ustawionego AP np. na 90km/h i napotka ograniczenie na 70 to zwolni a jak ograniczenie zostanie odwołane to spowrotem wróci ale do nie większej prędkości niż pierwotnie ustawiona. Jak ustawisz na 70 to nawet jak zostanie ograniczenie odwołane, AP sam nie przyspieszy (bo ustawiłes mu 70). Ale ostatnio zauwazylem ze są wyjątki od tej teorii. Czasem nawet na zwykłej drodze w mieście AP ignoruje mi poprawnie odczytane ograniczenia prędkości. A czasem np. wyjeżdżając ze ślimaka na autostradę (mam tak zjeżdżając z S5 na obwodnicę Poznania A2) nagle sam ustawia 140km/h mimo, że wcześniej miałem ustawione max 100km/h. Niezbadane są wyroki Elona…Czy w autopilocie podstawowym trzeba każdorazowo dotykać znaku ograniczenia prędkości aby się do niego dostosował czy robi to sam? Jak ustawie 140km/h to trzyma tak cały czas niezależnie od zmieniających się znaków.
Dzięki za odpowiedź. Jednym słowem Tesla żyje swoim życiem.To zależy… kiedyś myślałem ze od tego czy jedziemy droga dwupasmowa czy nie. Przy dwupasmowej AP na znaki ograniczenia nie reaguje, a na normalnej jednopasmowej dwukierunkowej reaguje… Przy czym jak masz ustawionego AP np. na 90km/h i napotka ograniczenie na 70 to zwolni a jak ograniczenie zostanie odwołane to spowrotem wróci ale do nie większej prędkości niż pierwotnie ustawiona. Jak ustawisz na 70 to nawet jak zostanie ograniczenie odwołane, AP sam nie przyspieszy (bo ustawiłes mu 70). Ale ostatnio zauwazylem ze są wyjątki od tej teorii. Czasem nawet na zwykłej drodze w mieście AP ignoruje mi poprawnie odczytane ograniczenia prędkości. A czasem np. wyjeżdżając ze ślimaka na autostradę (mam tak zjeżdżając z S5 na obwodnicę Poznania A2) nagle sam ustawia 140km/h mimo, że wcześniej miałem ustawione max 100km/h. Niezbadane są wyroki Elona…
TL;DR;
I tak i nie, nie ma reguły. Ale możesz też ustawić aktualnie obowiązującą prędkość poprzez delikatnie dłuższe przytrzymanie prawej wajchy w dół (równoznaczne z dotknięciem ograniczenia na ekranie)
tak właśnie, też tak robięWajchą raz do góry, u mnie działa 👍