Jacek81

Zadomawiam się
Dlaczego występuje różnica pamiętny wskazywanym zużyciem dla obecnej trasy po przejechaniu 10km i 25km a tym wykazanym jako średnie zużycie odpowiednio dla 10km i 25km. Zrzuty ekranu w załączeniu

Attachments

• IMG_5069.jpeg
    IMG_5069.jpeg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 68
  • IMG_5068.jpeg
    IMG_5068.jpeg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 70

Michal

Moderator
Bardzo dobre pytanie! @grzkas - możesz pomóc?

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Jacek81 Wydaje mi sie że lewy ekran liczy do tyłu czyli ile zużyliśmy a prawy do przodu czyli ile zużyjemy jadąc w ten sam sposób :) Dowodem na to może być to ze na prawym ekranie mozna przełączyć na wskazywanie pozostałych km, więc jest to prognozowane zużycie i służy do oceny ile jeszcze przejedziemy.
Aby to zweryfikować potrzebne byłoby jeszcze zdjęcie z 20km :) powinno być po lewo 148Wh/km aby udowodnić ta hipotezę.

Zazwyczaj przez pierwsze km zużycie jest wieksza bo auto sie grzeje/chłodzi

Michal

Moderator
No raczej nie, bo na zdjęciach widać ewidentnie "Śr.", która zdaje się wskazywać sednie zużycie z ostatnich X km.
Sam muszę na to kiedyś zerknąć, bo szkoda, że nie wrzuciłeś większego screena - może ostatni 1 km jechałeś jakoś bardzo ostro i stąd różnica - różnica pomiędzy tymi wskazaniami to może być nawet 0,99 km, bo jeden może zaokrąglać w górę ostatnie 9,5 km, a drugi w dół 10,49 km, co daje nawet 10% trasy na takim małym dystansie. Ciekawe jak to wygląda na dłuższych.

Jacek81

Zadomawiam się
No raczej nie, bo na zdjęciach widać ewidentnie "Śr.", która zdaje się wskazywać sednie zużycie z ostatnich X km.
Sam muszę na to kiedyś zerknąć, bo szkoda, że nie wrzuciłeś większego screena - może ostatni 1 km jechałeś jakoś bardzo ostro i stąd różnica - różnica pomiędzy tymi wskazaniami to może być nawet 0,99 km, bo jeden może zaokrąglać w górę ostatnie 9,5 km, a drugi w dół 10,49 km, co daje nawet 10% trasy na takim małym dystansie. Ciekawe jak to wygląda na dłuższych.
W weekend wybieram się w trasę więc postaram się zrobić i zrzuty ekranu ponownie po 10km, 25km, 50km.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Hej, zauważyłem u siebie że wartownik rejestruje nagranie tylko w przypadku wykrycia obiektu na przedniej lub tylnej kamerze. Kamery w słupkach B nie zapisują nagrania. Dzieje się tak od pewnego czasu i dam sobie paznokieć uciąć, że kiedyś tak nie było (rejestrowały wszystkie kamery). Restartowałem już kompa z rolek kilkukrotnie. Jest to o tyle istotne, że na parkingu jak ktoś z auta obok przydzwoni mi drzwiami w moje drzwi, to sentry tego nie nagra. Potwierdzi ktoś, że u niego też tak jest (i po prostu trzeba się z tym pogodzić) czy powinienem z tym uderzać do supportu?

EDIT: Oczywiście chodziło mi o kamery w kierunkowskazach, boczne (nie w słupkach B).

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
Różne kamery wykrywają zdarzenia

Bash:
find . -type f -name event.json -exec fgrep '"camera":' \{\} \; | sort | uniq -c

531 "camera":"0"
80 "camera":"3"
98 "camera":"4"
126 "camera":"5"
97 "camera":"6"

(ilość zdarzeń / kamera)

chewbacca

Posiadacz elektryka
Różne kamery wykrywają zdarzenia

Bash:
find . -type f -name event.json -exec fgrep '"camera":' \{\} \; | sort | uniq -c

531 "camera":"0"
80 "camera":"3"
98 "camera":"4"
126 "camera":"5"
97 "camera":"6"

(ilość zdarzeń / kamera)
Czyli jak rozumiem u mnie jest coś nie tak... Swoją drogą to ciekawe, że 5 kamer wykrywa zdarzenia? Przód, tył, lewo, prawo i co jeszcze?:p

I skąd masz log, który to zawiera?

daniel

Señor Meme Officer
Czyli jak rozumiem u mnie jest coś nie tak... Swoją drogą to ciekawe, że 5 kamer wykrywa zdarzenia? Przód, tył, lewo, prawo i co jeszcze?:p

I skąd masz log, który to zawiera?
Mi to wygląda na 7 kamer: 0...6

Edit: Aaa... brakuje 1 i 2.

Bronek

Pionier e-mobilności
Sprawdzić to, trzeba podchodzące z boku, gdzie na pustym placu i kwita. Bo mi sie wydaje ze łapie z kierunków . Mialem zapis jak facet otworzył drzwi i coś grzebal przy progu (wpadlo mu coś między siedzenie a drzwi ) po czym zamknął i siedzial dalej