zlp

Pionier e-mobilności
W Ełku znajdę jakąś sensowną ładowarkę DC bez uciętych kabli, aby podładować auto na dalszą trasę i powrót?

Michal

Moderator
W Ełku znajdę jakąś sensowną ładowarkę DC bez uciętych kabli, aby podładować auto na dalszą trasę i powrót?
W Ełku masz tylko Lidla i Biedronkę. Obie stacje nie raportują zajętości do UDT.

zlp

Pionier e-mobilności
Czyli lipa. Miejsce docelowe kilkanaście kilometrów dalej na 10 dni. No i trzeba będzie jakoś stamtąd wrócić.
Pewnie dziadka TDIka trzeba będzie przeprosić.

zibizz1

Pionier e-mobilności
o co chodzi z tym przecinaniem kabli? To żarty jakieś czy serio ktoś kable przecina? Przecież tam prąd stały płynie, ja bym się nie odważył.
Płynie tylko w trakcie ładowania. Jak wtyczka nie jest podpięta to nie może byc napięcia na stykach. W ładowarce AC jest tak samo.

Michal

Moderator
Czyli lipa. Miejsce docelowe kilkanaście kilometrów dalej na 10 dni. No i trzeba będzie jakoś stamtąd wrócić.
Pewnie dziadka TDIka trzeba będzie przeprosić.
Nie podłączysz się w miejscu docelowym?

zlp

Pionier e-mobilności
Na "lewo" nie chcę. A nie będzie kogo zapytać.
Nie znam też nikogo z sąsiedztwa i nie mam pojęcia czy ktoś pozwoli, czy dopasuję wtyczkę itp.
Liczyłem na Ełk. Coś jest też w promieniu 30-40 km od Szczecinowa (miejsce docelowe), jeszcze nie sprawdzałem, czy działają. Rowery na haku, zużycie będzie większe, jeszcze nie mam pojęcia jakie.

Michal

Moderator
Na "lewo" nie chcę. A nie będzie kogo zapytać.
Nie znam też nikogo z sąsiedztwa i nie mam pojęcia czy ktoś pozwoli, czy dopasuję wtyczkę itp.
Liczyłem na Ełk. Coś jest też w promieniu 30-40 km od Szczecinowa (miejsce docelowe), jeszcze nie sprawdzałem, czy działają. Rowery na haku, zużycie będzie większe, jeszcze nie mam pojęcia jakie.
Mazurski Dwór Olecko - 140 kW GW. W Giżycku jeszcze biedniej niż w Ełku ;)