rawier

Posiadacz elektryka
Czy wallbox Pulsar 7,4 kw który mam od Nissana będzie ładować Tesle mocą 7,4? 1 faza.
Tak, końcówką Type 2 możesz ładować Teslę - ja ładuję z jednej fazy prądem 32A za pomocą oryginalnej ładowarki co daje mi ok 7kW i do codziennego ładowania w nocnej taryfie jest ok. Generalnie Tesla przyjmie do 11kW (prądem zmiennym).

klinik

Zadomawiam się

Attachments

• 20220424_140703.jpg
    20220424_140703.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 71

Kmicin

Zadomawiam się
Witam. Czy podstawowy autopilot bądź nawet włączony tylko tempomat sam zatrzyma samochód np. w korku do samego 0 i po chwili ruszy jak odjadą samochody. Jak to działa, trzeba musnąć "gaz" ewentualnie i wraca do poprzednich ustawień, robi wszystko z automatu czy żadne z powyższych?
Dzieki

Kmicin

Zadomawiam się
To jeden z nielicznych co jako tempomat działa od zera do zera. I trzeba długich minut aby się zdezaktywował
To fajnie. Jeździłem Enyaq spoko to działało ale raz czekam do max 10s raz od razu wyłączam po zatrzymaniu a raz prosił aby depnąć pedal...

Michal

Moderator
Irytuje chyba tylko w Warszawie :p
Pamiętam jak po kilku latach mieszkania w Warszawie pojechałem do Szczecina i jeżdżąc clio 1.2 byłem pierwszy na wszystkich światłach ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale jak ruszy, to już bywało że jak na 1/4 mili. Idzie przywyknąć i Trzeba asertywnym być, bo tylko u nas jest tak nerwowo.
PS. Np byłem kupę lat temu, zdziwiony jak w korkach na zachodnich autostradach mało kto rusza po to aby przejechać 2 metry i trzyma ciągle stopę na sprzęgle lub auto na biegu.