Michal

Moderator
Jeśli jedziesz po rondzie dookoła, albo zjeżdżając ostatnim zjazdem, a nie używasz lewego kierunku, to moim zdaniem marnujesz czas innych kierowców. Nie rozumiem tych interpretacji... wiem, że jak mam wrzucony lewy, to ludzie widzą doskonale, że nie zjadę na ich zjeździe i mogą się chwilę zrelaksować, a nie czekać na ruszenie. Ja używam i będę używał.

Poza tym, nie chodziło dokładnie o rondo, tylko o sam fakt szybkiego przełączania kierunków. Może to być równie dobrze jakiś zygzak na drodze, gdzie przejeżdżasz przez poprzeczną, albo szybka zmiana pasów.

Bronek

Pionier e-mobilności
Niekoniecznie. Na przykład przy zmianie pasa z zewnętrznego na wewnętrzny.
Liczę, że zaraz dojdziemy do dyskusji o skrzyżowaniach z pierwszeństwiem łamanym. 🍿
ok to . ale mi chodzilo wiadomo o co. O spór Narodowy , czyli o wjazd...U nas niemal nikt ale przyjezdni np z ok gdzie kunie som lub pole zamiast dworu, to częściej ;-)

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czy Wy też tak macie, że manetka kierunkowskazu nie zawsze zadziała za pierwszym razem?

U mnie często się zdarza, nie ważne, czy chcę mrugnąć trzy razy, czy wrzucić kierunkowskaz ciągły, że muszę dwa albo nawet trzy pcciągnąć manetkę.
Jest dziwnie, ale tak to wymyślili

Last edited:

domas7

Zadomawiam się
Jest dziwnie, ale tak to wymyślili
Dzięki za link - mój problem opisuje @ciastek . Czyli TTM :)

Michal

Moderator

Michal

Moderator
No to powinno być TTTM - ja nadal chciałbym się dowiedzieć co oznacza tutaj TTM.
Może "Talk To Me"?

Michal

Moderator
No tak, Ten Tak Ma - że te kierunkowskazy tak mają... Już rozumiem, dzięki :)