domas7

Zadomawiam się
W temacie psów, to ja mam dwa borzoje... Co prawda dziewczyny, więc ta większa ma tylko 77cm w kłębie ;)

W 2019 roku w czerwcu odebrałem kie stinger i tego samego roku na przełomie października i listopada w ciągu trzech tygodniu miałem trzy szkody parkingowe na zasadzie puknął i odjechał - od tamtego czasu, zanim wejdę do auta robię obchód, czy wszystko ok (miałem viofo a129 duo przród, tył, tryb parkingowy, wszyscy złapani). Po tych przygodach boję się wyłączać wartownika nawet pod domem xD Alarm jest mi obojętny, bo u nas nikt nie zwraca uwagi na wyjący samochód - co najwyżej na zasadzie "aaaa, na pewno się przypadkiem włączył, niech go właściciel ogarnie, bo denerwuje", więc i jedną, i te drugą opcję (intruz i przechylenie), mógłbym spokojnie wyłączyć, gdyby to mogło aktywować ochronę kabiny przed przegrzaniem. Ale samą rejestrację zdarzeń - oj nie!

Gandalf

Pionier e-mobilności
Jak to jest z przyłączami prądu na polach kempingowych i elektrykiem? Ktoś się Was kiedyś czepiał o podłączanie samochodu czy raczej bezproblemowo?:)
Zależy od kempingu. We Włoszech pan powiedział, że jak potrzebuję to mogę się podłączyć, ale on nie chce być na mapie jako miejsce, które coś takiego oferuje 🤔 Czasami też ceny prądu są absurdalne lub ograniczenia typu 5A.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Alarm jest mi obojętny, bo u nas nikt nie zwraca uwagi na wyjący samochód - co najwyżej na zasadzie "aaaa, na pewno się przypadkiem włączył, niech go właściciel ogarnie, bo denerwuje
Tym bardziej "nasz" alarm wartownika... ot miłośnik ciężkich brzmień ;-) jak lubi niech słucha.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tym bardziej "nasz" alarm wartownika... ot miłośnik ciężkich brzmień ;-) jak lubi niech słucha.
Moj stary ponad 2letni, ale o dziwo popularny filmik ok 200 000 wyświetleń

JareG

Pionier e-mobilności
To samo bezużyteczne futro. Tylko większe to więcej żre. Moja młodsza to jeszcze zaprowadzi na miejsce jak żarcie dasz :D
Jeśli się uwali w dobrym miejscu, i nie obudzisz, to nie przejdziesz 🤣 Ew. musisz przeskoczyć.
A uwalić się potrafi wszędzie.. no i fakt, potrafi pierdzieć. Przy Twojej głowie na przykład :D

Pozdrawiam

Attachments

• malamuty_strozujace-3_(1024_x_768).jpg
    malamuty_strozujace-3_(1024_x_768).jpg
    88,8 KB · Liczba wyświetleń: 61
  • malamuty_strozujace-1_(1024_x_768).jpg
    malamuty_strozujace-1_(1024_x_768).jpg
    113,1 KB · Liczba wyświetleń: 58

piotr_ev

Fachowiec
Cześć,
Pękła mi szyba po uderzeniu kamyka na autostradzie w Model Y. Czy to jest jeszcze do naprawy czy szyba do wymiany? (Tego dnia dwa takie kamyki złapałem 😔). Zastanwiam się czy są sposoby na naprawę tego.
04C3864A-DFD0-40CB-80AE-C20C31810C4F.jpeg

pmlody

Pionier e-mobilności
Jeśli się uwali w dobrym miejscu, i nie obudzisz, to nie przejdziesz 🤣 Ew. musisz przeskoczyć.
A uwalić się potrafi wszędzie.. no i fakt, potrafi pierdzieć. Przy Twojej głowie na przykład :D

Pozdrawiam
No mamut jednak kapkę większy. A jak się okazało to idealnie dobrałem drzwi w domu do starszej. Jak się uwali w futrynie to idealnie się mieści na szerokość. Jest więc szansa że potencjalny intruz się potknie o futro wchodząc do domu.
20220714_124149.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Ah...... wspomnienia z młodości.
Podobnie wyglądaliśmy na klatce schodowej nad ranem, gdy z kumplem wróciliśmy z knajpy.
Żona nam dlugo nie otwierala.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć,
Pękła mi szyba po uderzeniu kamyka na autostradzie w Model Y. Czy to jest jeszcze do naprawy czy szyba do wymiany? (Tego dnia dwa takie kamyki złapałem 😔). Zastanwiam się czy są sposoby na naprawę tego.View attachment 6044
Takie to sie naprawia. Jesli nie ma duzej kreski to da rade tak ze prawie nie widac.